Gandeste-te la aceasta reteta ca la un mod de a-ti face un ceai sanatos fara sa folosesti pliculete.
Infuzia cu ghimbir si miere protejeaza inima. Gandeste-te la aceasta reteta ca la un mod de a-ti face un ceai sanatos fara sa folosesti pliculete. In loc de lamaie, mai poti incerca sa pui coaja de portocala si cuisoare. Iar daca nu-ti place gustul de ghimbir, n-ai decat sa-l inlocuiesti cu rozmarin.
Ai nevoie de:
– 4-6 felii de ghimbir proaspat,
– 1 felie mare de lamaie;
– 1 lingurita de miere.
Cum se prepara ceaiul:
Pune apa la fiert si incepe sa te ocupi de ghimbir.
In primul rand, trebuie sa folosesti radacina cat mai proaspata, fara pete sau alte semne de degradare. Taie o bucata de radacina (cam cat crezi ca ai nevoie) si rade-i coaja folosindu-te de marginea unei linguri. Aceasta metoda te ajuta sa indepartezi doar coaja, fara pulpa. Feliaza apoi radacina cu un cutit – taie feliile cat de groase sau subtiri doresti.
Ca sa fii sigura ca scoti toate sucurile din ghimbir si ca ele ajung in ceaiul tau, preseaza fiecare felie in parte cu lama cutitului (partea lata), apoi pune ghimbirul si sucul stors intr-o cana.
Peste feliile de ghimbir toarna apa fierbinte si, dupa ce mai lasi putin sa se raceasca, adauga mierea si felia de lamaie. Amesteca bine, ca sa dizolvi mierea si sa eliberezi zeama de lamaie. Inainte de a servi ceaiul, scoate bucatile de ghimbir din cana.
Iata si alte proprietati benefice ale acestui ceai:
1. Iti protejeaza inima
2. Este un bun antivomitiv
3. Ajuta la vindecarea ranilor
4. Are efect antioxidant
Sursa: curademiere.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro