Desi este ieftina si se gaseste din plin in piete, aceasta leguma este putin apreciata de romani, care prefera sa cumpere alte legume cu proprietati asemanatoare.
In cel mai bun caz, o sa o intalniti in supe si ciorbe, desi are numeroase proprietati tamaduitoare.
Cu o aroma dulce si delicata si un gust care aduce, pe de o parte, cu cel al verzei, iar pe de alta parte, cu cel al ridichilor, gulia are un continut bogat in vitamina C si potasiu.
Nu are colesterol si zaharuri, este sarcaa in grasimi, dar are din belsug potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fier, mangan si cupru, alaturi de fosfor, intr-o cantitate mai mica.
Fortifica sistemul imunitar si previne anemia
Gulia contine vitamina B6, care intareste sistemul imunitar si ajuta la formarea hemoglobinei, iar sucul ajuta la eliberarea toxinelor din organism. De asemenea, este bogata in vitamica C, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.
Recomandata diabeticilor
Întrucat este lipsita de zaharuri, gulia are rolul de a regla nivelul de zahar din sange, fapt ce o transforma intr-un aliment ideal pentru diabetici.
Previne cancerul
Studiile au aratat ca un consum regulat de legume din familia crucifere, din care face parte si gulia, contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.
Citeste continuarea pe ziuadecj.realitatea.net.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro