Cu un gust incredibil de proaspat, aceasta leguma este adorata in salate datorita proprietatilor sale racoritoare.
Consumul de castravete- ca atare, murat sau sub forma de suc- este recomandat in guta, litiaza renala, in curele de detoxifiere si de slabire, datorita aportului caloric scazut si capacitatii de curatare a intestinelor, constipatie, adjuvant in hipertensiunea arteriala, artrita, colici, stari subfebrile, indigestii.
In uz intern se poate consuma ca atare sau sub forma de suc. In combinatie cu suc de morcov, ridiche neagra si sfecla rosie (in cantitati egale), poate ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.
In uz extern se aplica felii de castravete, care au rol antiinflamator in iritatii ale pielii, pentru efectul calmant si de restabilire a Ph- ului pielii datorita proprietatilor astringente, acnee, dermatoze, pistrui, pete pe piele, pori dilatati, riduri si arsuri solare.
Citeste mai multe pe ZiuaDeCJ.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro