Cand treci pe langa o zona de case, sau pe langa spatii verzi, poti vedea o puzderie de flori de papadie.
Desi multi le considera plante invazive si incearca sa le descurajeze cu pesticide, unii prefera sa le lase sa creasca in voie. Si asta pentru ca, pe langa beneficiile nutritionale ale papadiei, tot mai multe studii arata ca aceasta planta are puternice proprietati anticancerigene.
Unul dintre cele mai interesante studii despre abilitatile anticancerigene ale papadiei a fost publicat in Medicina alternativa si complementara dovedita stiintific. Departamentul de chimie si biochimie al Universitatii din Windsor, Ontario, Canada in colaborare cu Centrul de Cancer Regional Windsor, a testat efectele unui extract din radacina de papadie (Taraxacum officinale) pe melanoma— o forma
Alte studii publicate in Revista Internationala de oncologie arata ca modesta papadie – buruiana atat de hulita de multi – poate oferi speranta in lupta cu cancerul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
In alt studiu publicat in revista medicala online PLoS One, cercetatorii au
descoperit ca extractul din radacina de papadie poate ucide selectiv si eficient celulele canceroase fara sa afecteze in vreun fel celulele sanatoase. Au concluzionat astfel ca radacina de papadie si alte medicamente naturale constituie “un mare potential ca alternative netoxice si eficiente la metodele conventionale de chimioterapie din ziua de azi.”Conform unui studiu publicat in Carcinogeneza Moleculara, unul dintre modurile in care radacina de papadie pare sa actioneze este prin inducerea apoptozei (moartea celulara) la celulele de cancer.
Studiul mai arata ca radacina de papadie pare sa sporeasca eficienta altor tratamente folosite in paralel.Studiile folosesc fie tincturi din radacina de papadie (extracte din alcool) fie ceaiuri din radacina sau frunze de papadie pentru a obtine rezultatele dorite. Tincturile din radacina de papadie par sa fie mai eficiente. Pentru cele mai bune rezultate e bine sa folosesti un producator de incredere. Respecta instructiunile de pe ambalaj si cere sfatul unui specialist.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro