Aceasta este vedeta din gradina, antioxidanta si antiinflamatorie

Aceasta este vedeta din gradina, antioxidanta si antiinflamatorie

Leguma de sezon, este ridicata in slavi de nutritionisti, fiind recomandata cu caldura in dietele sarace in carbohidrati.

 

Membra a familiei cruciferelor, consumata in stare cruda, conopida este este la fel de sanatoasa ca mai renumitele sale rude varza si broccoli-ul.
Are un continut scazut de grasimi si este extrem de bogata in fibre, acid folic, apa, vitamina C, vitamina K, mangan, fosfor, acizi grasi omega 3, alicina si siliciu, având o densitate nutritiva ridicata. De asemenea, buchetele de conopida sunt o sursa excelenta de calciu si magneziu.
Pentru a-si mentine proprietatile, este recomandata gatirea conopidei la aburi sau prin prajire, dar nu si prin fierbere. Prin aceasta metoda de preparare, conopida isi pierde, dupa cinci minute, 20-30% din compusi, dupa zece minute, 40-50% din acestia, iar dupa treizeci de minute, 75%.
Proprietati antioxidante
Calitatile antioxidante ale conopidei se datoreaza continutului ridicat de mangan si de vitamina C, substante care au rolul de a reduce riscul oxidarii la nivelul celulelor.
Tot din acest motiv, consumul de conopida reduce stresul de la nivelul celular, reducând astfel si riscul aparitiei mai multor afectiuni severe.
Proprietati antiinflamatorii
Inflamatiile cronice din organism, vinovate de cresterea riscului de aparitia a cancerului si a afectiunilor cardiace, pot fi combatute prin consumul de conopida. Aceasta leguma este bogata in vitamina K, substanta care are insemnate proprietati antiinflamatorii.
Sursa

Membra a familiei cruciferelor, consumata in stare cruda, conopida este este la fel de sanatoasa ca mai renumitele sale rude varza si broccoli-ul.

Are un continut scazut de grasimi si este extrem de bogata in fibre, acid folic, apa, vitamina C, vitamina K, mangan, fosfor, acizi grasi omega 3, alicina si siliciu, având o densitate nutritiva ridicata. De asemenea, buchetele de conopida sunt o sursa excelenta de calciu si magneziu.



Pentru a-si mentine proprietatile, este recomandata gatirea conopidei la aburi sau prin prajire, dar nu si prin fierbere. Prin aceasta metoda de preparare, conopida isi pierde, dupa cinci minute, 20-30% din compusi, dupa zece minute, 40-50% din acestia, iar dupa treizeci de minute, 75%.

Proprietati antioxidante

Calitatile antioxidante ale conopidei se datoreaza continutului ridicat de mangan si de vitamina C, substante care au rolul de a reduce riscul oxidarii la nivelul celulelor. Tot din acest motiv, consumul de conopida reduce stresul de la nivelul celular, reducând astfel si riscul aparitiei mai multor afectiuni severe.

Proprietati antiinflamatorii

Inflamatiile cronice din organism, vinovate de cresterea riscului de aparitia a cancerului si a afectiunilor cardiace, pot fi combatute prin consumul de conopida. Aceasta leguma este bogata in vitamina K, substanta care are insemnate proprietati antiinflamatorii.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Top 7 cele mai bune arome de parfum pentru toamnă, potrivit experților în parfumuri

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict trebuie să respecte solistul trupei Generic

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Adriana Bahmuțeanu și-a văzut copiii! Cum a decurs prima întâlnire cu băieții, după moartea lui Silviu Prigoană

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină