Una dintre cele mai iubite legume de sezon are proprietati impresionante asupra organismului tau.
Vanata este sanatoasa, are putine calorii, contine fibre si poate fi folosita pe post de burete pentru alte arome in mancaruri. In plus, are beneficii uimitoare pentru organsimul tau. Iata despre ce este vorba.
1. Are puternic efect antioxidant. In cercetari recente s-a descoperit ca un anume fitonutrient aflat in vinete, nasunin, are capacitatea de a proteja membranele celulelor de efectul negativ al radicalilor liberi.
Nasuninul, practic, "vaneaza" radicalii liberi, cautand sa ii neutralizeze, dovedindu-si astfel potentialul efect anticancer.
2. In vinete se afla acid chlorogenic, care are proprietati anticancerigene, antimicrobiene, antivirale si contribuie la scaderea colesterolului rau (cel LDL).
3. Continutul de fibre este unul dintre marile atu-uri ale vinetelor. Pulpa, dar mai ales coaja aduc organismului un aport considerabil de fibre, necesare unei digestii echilibrate.
4. Aduce organismului aport de minerale precum fier, calciu, cupru si vitaminele B1 si B6.
Sursa: ziarulring.ro
Vanata este sanatoasa, are putine calorii, contine fibre si poate fi folosita pe post de burete pentru alte arome in mancaruri. In plus, are beneficii uimitoare pentru organsimul tau. Iata despre ce este vorba.
1. Are puternic efect antioxidant.
In cercetari recente s-a descoperit ca un anume fitonutrient aflat in vinete, nasunin, are capacitatea de a proteja membranele celulelor de efectul negativ al radicalilor liberi. Nasuninul, practic, "vaneaza" radicalii liberi, cautand sa ii neutralizeze, dovedindu-si astfel potentialul efect anticancer.
2. In vinete se afla acid chlorogenic, care are proprietati anticancerigene, antimicrobiene, antivirale si contribuie la scaderea colesterolului rau (cel LDL).
3.
C
ontinutul de fibre este unul dintre marile atu-uri ale vinetelor. Pulpa, dar mai ales coaja aduc organismului un aport considerabil de fibre, necesare unei digestii echilibrate.
4. Aduce organismului aport de minerale precum
fier, calciu, cupru si vitaminele B1 si B6. Sursa:
ziarulring.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro