Cei mai multi dintre noi sunt constienti de beneficiile usturoiului pentru sanatate, acesta fiind recunoscut ca un agent antiviral si de stimulare a imunitatii.
Insa stiai ca usturoiul incoltit are chiar mai multe de oferit, in special in ceea ce priveste prevenirea cancerului? Exista unele conceptii gresite despre germinarea usturoiului, care ne determina sa il aruncam atunci cand a incoltit. Este adevarat ca unele legume, cum ar fi cartofii, au o toxicitate crescuta pe masura ce imbatranesc si incep sa incolteasca. Cu toate acestea, usturoiul sta la polul opus. Cercetatorii au decoperit ca usturoiul incoltit este chiar mai bun decat cel proaspat, neincoltit.
Un studiu recent finantat de Institutul coreean de Planificare si Evaluare a tehnologiilor a descoperit ca usturoiul incoltit este mai bogat in antioxidanti. Cercetarea a constatat ca sistemul imunitar propriu al usturoiului este imbunatatit dupa germinare prin producerea de fitoalexine- substante chimice care face planta de usturoi mai putin sensibila la agentii patogeni. Este practic un scut de protectie a plantei impotriva bolilor, care ne poat ajuta si pe noi, de asemenea.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro