Se gaseste pe toate tarabele, indiferent de sezon, la preturi incredibil de mici, iar, in plus, are numeroase proprietati curative.
Ceapa este bogata in fructani, vitaminele A, B si C, sodiu, potasiu, fosfat,nitraţi calcarosi, fier, sulf, iod, siliciu, acid fosforic si acid acetic, disulfura de alil si de propil, glucochinina si oxidaze diostaze. Este eficienta impotriva bacteriilor, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella si E.coli, insa nu are o actiune la fel de intensa ca a usturoiului, intrucat in ceapa se gasesc doar un sfert din compusii sulfului care fac parte din compozitia usturoiului.
Are numeroase proprietati curative, ceapa sustinand sanatatea creierului si a inimii, intarind oasele, imbunatatind digestia si reducand riscul aparitiei cancerului.
Previne cancerul
Studiile au aratat ca persoanele care consuma frecvent ceapa au un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu cei care evita aceasta leguma.
Specialistii cred ca aceasta capacitate a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului si pe care ii detine alimentul. Printre tipurile de cancer a caror aparitie o previne se numara cel de colon, cel de prostata, cel esofagian si cel de stomac.
Mentine sanatatea inimii
Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf cunoscut pentru calitatea de a proteja vasele de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol.
Imbunatateste digestia
Consumul de ceapa faciliteaza digestia prin intermediul unui carbohidrat numit fructooligozaharid. Acesta serveste ca aliment pentru bacteriile bune prezente in tractul intestinal si combate bacteriile rele. Totodata, fructooligozaharidul imbunatateste functiile digestive prin actionarea la nivelul tranzitului intestinal.
Sursa
Ceapa este bogata in fructani, vitaminele A, B si C, sodiu, potasiu, fosfat,nitraţi calcarosi, fier, sulf, iod, siliciu, acid fosforic si acid acetic, disulfura de alil si de propil, glucochinina si oxidaze diostaze.
Este eficienta impotriva bacteriilor, cum ar fi bacillus subtilis, salmonella si E.coli, insa nu are o actiune la fel de intensa ca a usturoiului, intrucat in ceapa se gasesc doar un sfert din compusii sulfului care fac parte din compozitia usturoiului.
Are numeroase proprietati curative, ceapa sustinand sanatatea creierului si a inimii, intarind oasele, imbunatatind digestia si reducand riscul aparitiei cancerului.
Previne cancerul Studiile au aratat ca persoanele care consuma frecvent ceapa au un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu cei care evita
aceasta leguma. Specialistii cred ca aceasta capacitate a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului si pe care ii detine alimentul. Printre tipurile de cancer a caror aparitie o previne se numara cel de colon, cel de prostata, cel esofagian si cel de stomac.
Mentine sanatatea inimii Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf cunoscut pentru calitatea de a proteja vasele de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol.
Imbunatateste digestia Consumul de ceapa faciliteaza digestia prin intermediul unui carbohidrat numit fructooligozaharid. Acesta serveste ca aliment pentru bacteriile bune prezente in tractul intestinal si combate bacteriile rele. Totodata, fructooligozaharidul imbunatateste functiile digestive prin actionarea la nivelul tranzitului intestinal.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro