Aceasta leguma reduce riscul de cancer la san cu 60%

Aceasta leguma reduce riscul de cancer la san cu 60%
Aceasta leguma reduce riscul de cancer la san cu 60%

Consumul regulat de morcovi poate reduce riscul unei femei de a dezvolta anumite tipuri de cancer de san cu pana la 60%, releva un studiu recent.

Betacarotenul este un compus chimic ce da culoare plantelor. Oamenii de stiinta militeaza de ani de zile pentru consumul betacarotenului pentru a evita boli grave, precum afectiunile coronariene si cancerul. Cel mai nou studiu pe aceasta tema, publicat in American Journal of Clinical Nutrition, releva ca beneficiile in ceea ce priveste cancerul de san sunt mai ridicate decat se credea pana acum.

Femeile care consuma legume bogate in betacaroten, precum morcovi si ardei grasi rosii, aveau cu 40-60% mai putine sanse sa dezvolte tumori canceroase cu receptori de estrogen negativi- care reprezinta o treime din tumorile canceroase la

san.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies