Carnea si branzeturile procesate pot avea efecte negative asupra sanatatii. Iata despre ce este vorba.
1. Pateuri- Sunt facute din cele mai iedtine produse din carne: piele, oase si cartilaj. Mai mult de jumatate din continut este format din apa, grasimi, amidon, sare, mirodenii si emulsificatori. De fapt, mai putin de 30% din pate este carne.
2. Cascavaluri si branzeturi feliate- Contin branza doar 50%. Restul este format din apa, proteine, grasimi si colorant.
Nu contin probiotice.
3. Hot Dog- Carnea contine piele, intestine, vase de sange, cartilaj, grasimi, oase, ligamente. Se adauga legume, mirodenii, amidon, apa si sare pentru a avea gust bun, alaturi de polifosfati, trifosfati, carmin si colorant.
4. Nitrat de sodiu- Este un conservant care se gaseste in produse din carne, precum bacon, carnati si sunca.
Este relationat cu un risc crescut de cancer.
5. Popcorn la microunde- Este cel mai nesantos tip, fiind demonstrat faptul ca poate creste riscul de cancer si poate afecta fertilitatea.
6. Polifosfati- Sunt comuni in produsele din carne si pot cauza mutatii ale genelor.
7. Glutamat de sodiu- Este folosit pentru a da gust produselor in varianta finala Poate produce dezechilibre hormonale.
8. Acizi grasi de tip Trans- Sunt grasimi artificiale adaugate pentru a prelungi viata produselor la raft.
Sursa: buynongmoseeds.com
1. Pateuri- Sunt facute din cele mai iedtine produse din carne: piele, oase si cartilaj. Mai mult de jumatate din continut este format din apa, grasimi, amidon, sare, mirodenii si emulsificatori. De fapt, mai putin de 30% din pate este carne.
2. Cascavaluri si branzeturi feliat e- Contin branza doar 50%. Restul este format din apa, proteine, grasimi si colorant. Nu contin probiotice.
3. Hot Dog- Carnea contine piele, intestine, vase de sange, cartilaj, grasimi, oase, ligamente. Se adauga legume, mirodenii, amidon, apa si sare pentru a avea gust bun, alaturi de polifosfati, trifosfati, carmin si colorant.
4. Nitrat de sodiu- Este un conservant care se gaseste in produse din carne, precum bacon, carnati si sunca. Este relationat cu un risc crescut de cancer.
5. Popcorn la micround e- Este cel mai nesantos tip, fiind demonstrat faptul ca poate creste riscul de cancer si poate afecta fertilitatea.
6. Polifosfati- Sunt comuni in produsele din carne si pot cauza mutatii ale genelor.
7. Glutamat de sodiu- Este folosit pentru a da gust produselor in varianta finala Poate produce dezechilibre hormonale.
8. Acizi grasi de tip Trans- Sunt grasimi artificiale adaugate pentru a prelungi viata produselor la raft.
Sursa: buynongmoseeds.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro