Un studiu recent a dezvaluit ca unul dintre cele mai simple metode prin care ne putem imbunatati starea generala de sanatate este reprezentata de consumul de nuci.
S-a constatat ca nucile contin anumiti compusi naturali care pot stimula eliberarea anumitor substante chimice la nivelul creierului care pot lupta impotriva depresiei. Nucile, de asemenea, contin anumiti compusi care contribuie la reducerea colesterolului si la pierderea in greutate. Nucile sunt foarte cunoscute pentru continutul lor bogat de acizi grasi omega 3, grasimi esentiale pentru organism.
Consumul catorva nuci inainte de servirea mesei poate suprima apetitul prin reducerea cantitatii de aport caloric.
Pentru persoanele care incearca sa scape de kilogramele in plus, nucile sunt o alegere excelenta. Din punct de vedere nutritional, nucile sunt, de asemenea, o sursa foarte bogata de vitamina E, un antioxidant pretios care contribuie la reducerea riscului de cancer. Dincolo de aceste beneficii uimitoare, consumul de nuci ii asigura organismului tau si o parte din necesarul zilnic de vitamina B, potasiu, mangan, calciu si magneziu.
Avand in vedere marea varietate antioxidanta si cantitatea de nutrienti anti-inflamatorii gasita in nuci, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca numeroase studii de cercetare au constatat
beneficiile anti-cancer oferite de nuci. Proprietatile antioxidante ale nucilor contribuie la reducerea stresului oxidativ cronic si proprietatile anti-inflamatorii contribuie la reducerea inflamatiei cronice. Aceste doi factori periculosi reprezinta cea mai mare amenintare pentru dezvoltarea cancerului. Cancerul de prostata si cancerul de san sunt doua dintre cele mai studiate tipuri de cancer in relatie cu aportul de nuci. Cercetatorii au constatat ca riscul acestor doua tipuri de cancer a fost redus semnificativ in urma consumului de nuci.
In cazul cancerului de prostata, dovezile sunt puternice si mai multe studii au implicat subiecti umani. In cazul cancerului de san, cele mai multe dovezi se bazeaza pe studii desfasurate pe soarecii de laborator.
Pentru a prepara acest remediu miraculos este necesar ca mai intai sa te asiguri ca ai la dispozitie toate ingredientele de mai jos:
1 litru alcool dublu rafinat, 12 pahare de apa de izvor, 1 kg nuci, 1 kg miere de albine, o planta aloe de trei ani, 500 ml bere bruna, 1 kg sfecla
rosie, 1 kg varza, 1 kg patrunjel (frunze cu radacina), cate 2 linguri de plante: sunatoare, rostopasca, troscot, patlagina, talpa-gastei, sulfina, flori de coada-soricelului si de galbenele, fructe de paducel.
Mod de preparare si de administrare
Se spala nucile, se usuca, se scoate miezul, dar nu se arunca cojile. Apoi, prajeste bine nucile si rajneste-le cu ajutorul unu robot de bucatarie.
Umratorul pas este reprezentat de amestecarea acestora cu alcool dublu rafinat. Se topeste mierea si se adauga in alcool. Planta de aloe, in varsta de 3-5 ani (nu se uda 5 zile in prealabil) se scoate atent din ghiveci, in asa fel ca radacinile sa ramana intregi. Se scutura bine de pamant, se spala cu bere, se toaca si se pune in alcool. Sfecla rosie se spala bine cu o perie si apa fierbinte, se da prin masina de tocat carne, cu tot cu coaja, se stoarce sucul si se amesteca cu alcoolul si cu celelalte componente.
La fel se stoarce sucul si din morcov si varza, si se adauga in alcool. Cojile de nuci se piseaza, se pun pe foc cu 12 pahare de apa, se aduc pana la punctul de fierbere, dupa care se pun in apa cate 2 linguri din plantele enumerate (in total 20 de linguri). Se fierb 20 de minute, se strecoara si se amesteca cu alcoolul si celelalte plante. Se macereaza la intuneric 36 de ore.
Se agita inainte de folosire.
Se recomanda ca in fiecare zi sa se consume acest remediu de sase ori pe zi (inainte si dupa mesele principale ale zilei), astfel: 10 zile – cate o lingurita, 10 zile – cate o lingura, 10 zile – cate o lingurita si se repeta pana se consuma toata cantitatea preparata.
Sursa: e-dimineata.ro
S-a constatat ca nucile contin anumiti compusi naturali care pot stimula eliberarea anumitor substante chimice la nivelul creierului care pot lupta impotriva depresiei. Nucile, de asemenea, contin anumiti compusi care contribuie la reducerea colesterolului si la pierderea in greutate. Nucile sunt foarte cunoscute pentru continutul lor bogat de acizi grasi omega 3, grasimi esentiale pentru organism.
Consumul catorva nuci inainte de servirea mesei poate suprima apetitul prin reducerea cantitatii de aport caloric. Pentru persoanele care incearca sa scape de kilogramele in plus, nucile sunt o alegere excelenta. Din punct de vedere nutritional, nucile sunt, de asemenea, o sursa foarte bogata de vitamina E, un antioxidant pretios care contribuie la reducerea riscului de cancer. Dincolo de aceste beneficii uimitoare, consumul de nuci ii asigura organismului tau si o parte din necesarul zilnic de vitamina B, potasiu, mangan, calciu si magneziu.
Avand in vedere marea varietate antioxidanta si cantitatea de nutrienti anti-inflamatorii gasita in nuci, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca numeroase studii de cercetare au constatat beneficiile anti-cancer oferite de nuci. Proprietatile antioxidante ale nucilor contribuie la reducerea stresului oxidativ cronic si proprietatile anti-inflamatorii contribuie la reducerea inflamatiei cronice. Aceste doi factori periculosi reprezinta cea mai mare amenintare pentru dezvoltarea cancerului. Cancerul de prostata si cancerul de san sunt doua dintre cele mai studiate tipuri de cancer in relatie cu aportul de nuci. Cercetatorii au constatat ca riscul acestor doua tipuri de cancer a fost redus semnificativ in urma consumului de nuci. In cazul cancerului de prostata, dovezile sunt puternice si mai multe studii au implicat subiecti umani. In cazul cancerului de san, cele mai multe dovezi se bazeaza pe studii desfasurate pe soarecii de laborator.
Pentru a prepara acest remediu miraculos este necesar ca mai intai sa te asiguri ca ai la dispozitie toate ingredientele de mai jos:
1 litru alcool dublu rafinat, 12 pahare de apa de izvor, 1 kg nuci, 1 kg miere de albine, o planta aloe de trei ani, 500 ml bere bruna, 1 kg sfecla rosie, 1 kg varza, 1 kg patrunjel (frunze cu radacina), cate 2 linguri de plante: sunatoare, rostopasca, troscot, patlagina, talpa-gastei, sulfina, flori de coada-soricelului si de galbenele, fructe de paducel.
Mod de preparare si de administrare
Se spala nucile, se usuca, se scoate miezul, dar nu se arunca cojile. Apoi, prajeste bine nucile si rajneste-le cu ajutorul unu robot de bucatarie. Umratorul pas este reprezentat de amestecarea acestora cu alcool dublu rafinat. Se topeste mierea si se adauga in alcool. Planta de aloe, in varsta de 3-5 ani (nu se uda 5 zile in prealabil) se scoate atent din ghiveci, in asa fel ca radacinile sa ramana intregi. Se scutura bine de pamant, se spala cu bere, se toaca si se pune in alcool. Sfecla rosie se spala bine cu o perie si apa fierbinte, se da prin masina de tocat carne, cu tot cu coaja, se stoarce sucul si se amesteca cu alcoolul si cu celelalte componente. La fel se stoarce sucul si din morcov si varza, si se adauga in alcool. Cojile de nuci se piseaza, se pun pe foc cu 12 pahare de apa, se aduc pana la punctul de fierbere, dupa care se pun in apa cate 2 linguri din plantele enumerate (in total 20 de linguri). Se fierb 20 de minute, se strecoara si se amesteca cu alcoolul si celelalte plante. Se macereaza la intuneric 36 de ore. Se agita inainte de folosire.
Se recomanda ca in fiecare zi sa se consume acest remediu de sase ori pe zi (inainte si dupa mesele principale ale zilei), astfel: 10 zile – cate o lingurita, 10 zile – cate o lingura, 10 zile – cate o lingurita si se repeta pana se consuma toata cantitatea preparata.
Sursa: e-dimineata.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro