Acum ai un motiv in plus sa gatesti acasa! Iata despre ce este vorba!
Un nou studiu publicat in "Public Health Nutrition" a descoperit ca persoanele care isi gatesc cina acasa mai des mananca mai sanatos, adica ingereaza mai putine calorii, mai putini carbohidrati, grasimi si zaharuri, comparativ cu persoanele care mananca in oras mai des.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de stiinta au analizat datele de 9569 de adulti pe care i-au impartit in trei grupe: cei care gatesc cina o data pe saptamana, cei care gatesc cina de doua pana la cinci ori pe saptamana si cei care gatesc cina de sase sau sapte ori pe saptamana.
Cercetarile arata ca persoanele care gatesc acasa cel mai des consuma cu 137 calorii mai putin si mai putin cu 3g de grasime si 16g de zahar pe zi.
Motivele sunt evidente: mancarea preparata si consumata acasa are mai putine calorii, grasimi, zaharuri si sare si contine mai multi nutrienti.
Sursa: prevention.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro