Unul din cele mai renumite si eficiente remedii naturiste pe care specialistii in fitoterapie si medicii nutritionisti din intreaga lume le recomanda persoanelor care au trigliceridele si tensiunea mari, este sucul din tulpini de telina, castravete si lamaie.
Sucul din frunze si tulpini proaspete de telina este insa mult mai activ decât sucul din rădăcini.
Pe langa proprietatile sale exceptionale impotriva bolilor cardiovasculare, sucul din tulpini de telina este si un excelent detoxifiant, are efecte deosebite atât intern în curatarea sangelui, reglarea hormonala şi febra, cât şi pe plan extern în tratarea acneei juvenilă rebele, psoriazis, eczeme alergice, vitiligo, sclerodermie si afecţiuni oftalmice.
De mentionat că pentru a avea efectul scontat, timp de 1-2 ore după consumul sucului din aceasta reteta nu se ia nici un alt aliment.
Frunzele si tulpinile de telina se pot prelucra atat sub formă de suc ca in reteta noastra dar si sub forma de macerat, având însuşiri diuretice, stimulatoare, afrodisiace, depurative, digestive şi antireumatismale. Este bine sa stii ca sucul de telina este si un excelent energizant, intrucat reface echilibrul electrolitic din organism si indeparteaza starea de oboseala cu care te poti confrunta in zilele aglomerate.
Aceasta bautura cu proprietati terapeutice absolut remarcabile ce contine telina, lamaie si castravete este recomandata de medicii nutritionisti celor care sufera de boli cardiovasculare, probleme cu colesterolul, trigliceridele si tensiunea marite.
Ingrediente
– 4-5 tulpini de telina cu frunze
– jumatate de lamaie fara coaja
– 1 castravete mediu
Lamaia se curata de coaja si se taie felii subtiri sau cubulete.
Castravetele se foloseste cu coaja insa trebuie spalat bine. Daca nu este din gradina proprie sau din piata de la taranii romani ci luat din supermarket(nu recomandam aceasta varianta), trebuie spalat bine cu otet sau bicarbonat. Apoi atat tulpinile de telina cu frunze cat si castravetele se toaca in bucatele mici si impreuna cu cubuletele de lamaie se pun timp de cateva minute intr-un storcator de fructe sau la blender.Se
poate adauga si o feliuta(subtire) de ghimbir.Sucul se consuma la scurt timp dupa ce il prepari. Daca il tii la rece, il poti consuma in maxim 6 ore apoi incepe sa se oxideze.
Sursa: Frunza-verde.ro
Sucul din frunze si tulpini proaspete de telina este insa mult mai activ decât sucul din rădăcini.
Pe langa proprietatile sale exceptionale impotriva bolilor cardiovasculare, sucul din tulpini de telina este si un excelent detoxifiant, are efecte deosebite atât intern în curatarea sangelui, reglarea hormonala şi febra, cât şi pe plan extern în tratarea acneei juvenilă
rebele, psoriazis, eczeme alergice, vitiligo, sclerodermie si afecţiuni oftalmice. De mentionat că pentru a avea efectul scontat, timp de 1-2 ore după consumul sucului din aceasta reteta nu se ia nici un alt aliment.
Frunzele si tulpinile de telina se pot prelucra atat sub formă de suc ca in reteta noastra dar si sub forma de macerat, având însuşiri diuretice, stimulatoare, afrodisiace, depurative, digestive şi antireumatismale. Este bine sa stii ca sucul de telina este si un excelent energizant, intrucat reface echilibrul electrolitic din organism si indeparteaza starea de oboseala cu care te poti confrunta in zilele aglomerate.
Aceasta bautura cu proprietati terapeutice absolut remarcabile ce contine telina, lamaie si castravete este recomandata de medicii nutritionisti celor care sufera de boli cardiovasculare, probleme cu colesterolul, trigliceridele si tensiunea marite.
Ingrediente – 4-5 tulpini de telina cu frunze
– jumatate de lamaie fara coaja
– 1 castravete mediu
Lamaia se curata de coaja si se taie felii subtiri sau cubulete.
Castravetele se foloseste cu coaja insa trebuie spalat bine. Daca nu este din gradina proprie sau din piata de la taranii romani ci luat din supermarket(nu recomandam aceasta varianta), trebuie spalat bine cu otet sau bicarbonat. Apoi atat tulpinile de telina cu frunze cat si castravetele se toaca in bucatele mici si impreuna cu cubuletele de lamaie se pun timp de cateva minute intr-un storcator de fructe sau la blender.Se
poate adauga si o feliuta(subtire) de ghimbir.Sucul se consuma la scurt timp dupa ce il prepari. Daca il tii la rece, il poti consuma in maxim 6 ore apoi incepe sa se oxideze.
Sursa:
Frunza-verde.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro