Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!

Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!
Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!

Cu siguranta stii cat de sanatos este un avocado, insa s-ar putea sa te surprinda faptul ca si samburele lui ofera o multitudine de beneficii.

In loc sa-l arunci data viitoare, macina-l pana devine o pudra fina cu ajutorul unui robot de bucatarie performant cu lame ascutite.

Nu incerca cu un blender obisnuit, sau cu un robot de bucatarie slab, pentru ca samburele este foarte dur si iti poate strica echipamentul.

Pudra samburelui de avocado poate fi utilizata in orice smoothie pentru a-i conferi o calitate sporita cu urmatoarele proprietati:

Anti-imbatranire- Studiile au descoperit ca samburii de avocado sunt o sursa bogata de fitochimicale bioactive ce tin sub control radicalii liberi, ajutand la incetinirea procesului de imbatranire.

Consumul samburilor de avocado poate reduce si aparitia ridurilor si a depigmentarii datorita varstei, gratie abilitatii acestora de a reface colagenul din piele, mentinand un aspect ferm si tineresc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Combaterea racelii - Cu puternicii sai antioxidanti, samburii de avocado ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce ajuta in perioada sezonului de raceli si gripe, pe langa protectia oferita si contra altor boli si afectiuni.

De fapt, samburii contin chiar mai multi antioxidanti decat pulpa de avocado.

Imbunatateste starea generala de sanatate- Antioxidantii puternici din samburele de avocado au abilitatea de a contribui la reducerea nivelului ridicat de colesterol si previn o serie de afectiuni cardiace, cum ar fi bolile de inima si atacul de cord. Conform unui studiu publicat in editia lunii martie din 2012 a revistei Alimentatie pa baza de plante in nutritia omului, consumul samburelui de avocado combate formarea placii arteriale.

Cercetatorii au atribuit aceste beneficii continutului mare de fibre alimentare, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol legand colesterolul in tractul intestinal si prevenind absorptia sa. Activitatea antioxidanta se presupune ca se manifesta si prin inhibarea oxidarii lipidelor, proces ce duce la formarea placii arteriale.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies