Acesta este adevarul despre carbohidrati! Uite ce sunt in realitate!

Acesta este adevarul despre carbohidrati! Uite ce sunt in realitate!
Acesta este adevarul despre carbohidrati! Uite ce sunt in realitate!

Carbohidrat inseamna compus cu carbon, oxigen si hidrogen, sau altfel spus carbo de la dioxid de carbon si hidro de la apa.

 

"Productia lui e facuta de plante prin procesul de fotosinteza.
Vegetalele absorb energia din soare, o combina cu apa si carbonul din aer si o fac carbohidrati. Doar plantele au aceasta capacitate, deci carbohidratii sunt de origine vegetala. Ei se mai numesc si glucide.
Exista glucide simple, rapide (glucoza si fructoza din zahar, fructe si miere, lactoza din lapte) si glucide lente (amidonul din cereale, orez, cartofi, fasole si mazare).
Toate sunt glucide/carbohidrati si toate au 4cal/ gram. Avantajul celor lente e ca se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin. De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus:( insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios.
Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Productia lui e facuta de plante prin procesul de fotosinteza. Vegetalele absorb energia din soare, o combina cu apa si carbonul din aer si o fac carbohidrati.

Doar plantele au aceasta capacitate, deci carbohidratii sunt de origine vegetala. Ei se mai numesc si glucide. 

Exista glucide simple, rapide (glucoza si fructoza din zahar, fructe si miere, lactoza din lapte) si glucide lente (amidonul din cereale, orez, cartofi, fasole si mazare).

Toate sunt glucide/carbohidrati si toate au 4cal/ gram. Avantajul celor lente e ca se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin.
De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus:( insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios. Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat.
E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies