Carbohidrat inseamna compus cu carbon, oxigen si hidrogen, sau altfel spus carbo de la dioxid de carbon si hidro de la apa.
"Productia lui e facuta de plante prin procesul de fotosinteza.
Vegetalele absorb energia din soare, o combina cu apa si carbonul din aer si o fac carbohidrati. Doar plantele au aceasta capacitate, deci carbohidratii sunt de origine vegetala. Ei se mai numesc si glucide.
Exista glucide simple, rapide (glucoza si fructoza din zahar, fructe si miere, lactoza din lapte) si glucide lente (amidonul din cereale, orez, cartofi, fasole si mazare).
Toate sunt glucide/carbohidrati si toate au 4cal/ gram. Avantajul celor lente e ca se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin. De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus:( insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios.
Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
"Productia lui e facuta de plante prin procesul de fotosinteza. Vegetalele absorb energia din soare, o combina cu apa si carbonul din aer si o fac carbohidrati.
Doar plantele au aceasta capacitate, deci carbohidratii sunt de origine vegetala. Ei se mai numesc si glucide.
Exista glucide simple, rapide (glucoza si fructoza din zahar, fructe si miere, lactoza din lapte) si glucide lente (amidonul din cereale, orez, cartofi, fasole si mazare).
Toate sunt glucide/carbohidrati si toate au 4cal/ gram. Avantajul celor lente e ca se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin.
De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus:( insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios. Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!",
scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro