Salamul, carnatii, suncile de tot felul sunt nelipsite de pe mesele romanilor zilnic. Din pacate, consumul de astfel de alimente este extrem de nociv.
Studii facute la Universitatea Harvard au demonstrat ca persoanele care consuma zilnic carne procesata- hot dog, carnati, salam- prezinta cu 42% mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare. Studiul, efectuat în 10 tari diferite, a aratat ca o cantitate de minimum 50 de grame de carne procesata, fie într-un hot dog, fie în cateva felii de salam sau de costita afumata, creste cu 42% riscul de a avea o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de a dezvolta diabet.
In carnea procesata gasim de patru ori mai multa sare si cu 50% mai multi nitrati decat în cea neprocesata. De fapt, carnivorii dintre noi se înseala atunci cand consuma mezeluri pentru ca acestea contin foarte putina carne. De exemplu, parizerul atat de popular contine 90% slanina si sorici. Crenvurstii contin foarte multe tocaturi de oase, tendoane sau pielite. Majoritatea mezelurilor au glutamat de sodiu, chiar si sunculita denumita "taraneasca".
Substanta da un gust mai bun produsului, dar creeaza dependenta. Este interzisa copiilor si femeilor gravide. Poate provoca maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm si modificari de ritm cardiac.
Caragenanul sau E-407 este un ingredient nelipsit din afumaturi. Numai ca, descompus în colon, caragenanul se poate transforma în alte substante care pot duce la cancer de colon. Cosenila, folosita pentru a da culoarea rosie, asa zisa mai proaspata a mezelurilor, este un aditiv alimentar periculos deoarece contine aluminiu, o alta substanta cu potential cancerigen.
Despre numerosii conservanti din carnurile procesate nici nu mai vorbim. Atentie mare la ce mancam si poate dam o sansa fructelor, legumelor si semintelor.
Sursa: wowbiz.ro
Studii facute la Universitatea Harvard au demonstrat ca persoanele care consuma zilnic carne procesata- hot dog, carnati, salam- prezinta cu 42% mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare. Studiul, efectuat în 10 tari diferite, a aratat ca o cantitate de minimum 50 de grame de carne procesata, fie într-un hot dog, fie în cateva felii de salam sau de costita afumata, creste
cu 42% riscul de a avea o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de a dezvolta diabet.
In carnea procesata gasim de patru ori mai multa sare si cu 50% mai multi nitrati decat în cea neprocesata. De fapt, carnivorii dintre noi se înseala atunci cand consuma mezeluri pentru ca acestea contin foarte putina carne. De exemplu, parizerul atat de popular contine 90% slanina si sorici. Crenvurstii contin foarte multe tocaturi de oase, tendoane sau pielite.
Majoritatea mezelurilor au glutamat de sodiu, chiar si sunculita denumita "taraneasca". Substanta da un gust mai bun produsului, dar creeaza dependenta. Este interzisa copiilor si femeilor gravide. Poate provoca maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm si modificari de ritm cardiac.
Caragenanul sau E-407 este un ingredient nelipsit din afumaturi. Numai ca, descompus în colon, caragenanul se poate transforma în alte substante care pot duce la cancer de colon. Cosenila, folosita pentru a da culoarea rosie, asa zisa mai proaspata a mezelurilor, este un aditiv alimentar periculos deoarece contine aluminiu, o alta substanta cu potential cancerigen.
Despre numerosii conservanti din carnurile procesate nici nu mai vorbim. Atentie mare la ce mancam si poate dam o sansa fructelor, legumelor si semintelor.
Sursa:
wowbiz.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro