Desi e ieftin, nu este cunoscut ca un aliment sanatos, ba chiar din contra. Cu toate ca toti il consuma, putini stiu ca sucul scurs din aceasta planta are proprietati vindecatoare.
Sursa bogata de vitaminca C, magneziu, calciu si potasiu, consumati cruzi, sub forma de suc, au nenumarate proprietati terapeutice.
Pentru a prepara sucul, coaja cartofilor trebuie initial curatata bine de tot cu o periuta de dinti, iar portiunile verzi eliminte, intrucat contin glicoalcaloizi, ce pot cauza dureri de cap, voma sau probleme de stomac. Odata efectuata aceasta operatiune, sucul poate fi extras cu un storcator de fructe si consumat imediat.
Atentie insa, nu este recomandat consumul a mai mult de un litru zilnic.
Scad hipertensiunea
Sucul de cartofi contine substante hipertensoare neasteptate, fiind un aliat de incredere in scaderea si reglarea hipertensiunii arteriale. Cele mai bne rezultate se observa dupa urmarea unei cure de doua luni, cu o pauza de 20 de zile, timp in care se bea un pahar de suc dimineata si unul seara.
Eficienti in tratarea ulcerului si a gastritei
Consumand cate trei pahare de suc pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de patru-sase saptamani, sucul de cartofi poate face minuni asupra ulcerului si gastritei. Totusi, nu exista nicio dovada stiintifica asupra eficeintei acestui leac.
Amelioreaza cancerul uterin si cel de prostata
500 de ml de suc obtinut dintr-un amestec de cartofi rosii si cartofi galben deschis, bauti zilnic, timp de patru saptamani, are efecte uimitoare in
ameliorarea cancerului de prostata si a cancerului urinar.
Excelenti impotriva insomiei
Consumul indelungat al sucului de cartofi are efecte sedative, somnifere si relaxante.
Sursa: Ziua de CJ
Sursa bogata de vitaminca C, magneziu, calciu si potasiu, consumati cruzi, sub forma de suc, au nenumarate proprietati terapeutice.
Pentru a prepara sucul, coaja cartofilor trebuie initial curatata bine de tot cu o periuta de dinti, iar portiunile verzi eliminte, intrucat contin glicoalcaloizi, ce pot cauza dureri de cap, voma sau probleme
de stomac. Odata efectuata aceasta operatiune, sucul poate fi extras cu un storcator de fructe si consumat imediat. Atentie insa, nu este recomandat consumul a mai mult de un litru zilnic.
Scad hipertensiunea
Sucul de cartofi contine substante hipertensoare neasteptate, fiind un aliat de incredere in scaderea si reglarea hipertensiunii arteriale. Cele mai bne rezultate se observa dupa urmarea unei cure de doua luni, cu o pauza de 20 de zile, timp in care se bea un pahar de suc dimineata si unul seara.
Eficienti in tratarea ulcerului si a gastritei Consumand cate trei pahare de suc pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de patru-sase saptamani, sucul de cartofi poate face minuni asupra ulcerului si gastritei. Totusi, nu exista nicio dovada stiintifica asupra eficeintei acestui leac.
Amelioreaza cancerul uterin si cel de prostata 500 de ml de suc obtinut dintr-un amestec de cartofi rosii si cartofi galben deschis, bauti zilnic, timp de patru saptamani, are efecte uimitoare in ameliorarea cancerului de prostata si a cancerului urinar.
Excelenti impotriva insomiei Consumul indelungat al sucului de cartofi are efecte sedative, somnifere si relaxante.
Sursa:
Ziua de CJ Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro