Acesta este alimentul genial care te scapa toate problemele digestive!

Acesta este alimentul genial care te scapa toate problemele digestive!
Acesta este alimentul genial care te scapa toate problemele digestive!

Starea de bine ne va ajuta pe fiecare dintre noi sa avem mai multa energie si pofta de viata, dar trebuie sa avem grija de noi.

 

Ce alimente NU ar trebui sa ne lipseasca, acum, in perioada de dupa Sarbatori, cand vrem sa scapam de problemele digestive aparute?
Fructele, legumele, salatele si iaurturile ar trebui consumate zilnic in aceasta perioada. Sa consumam carne cat mai slaba -pui, curcan, peste- preparate cat mai natural – aburi, rotisor, gratar, cuptor si nu prajit sau mai ales pane. Sa folosim produse lactate care apar mai putin in perioada sarbatorilor intre alimentele favorite si care priveaza organismul de un mineral foarte important – calciul- a carui absorbtie este oricum deficitara pe perioada
iernii din cauza unei cantitati mai reduse de vitamina D activa.
Este cu atat mai recomandat ca produsele lactate sa treaca in prim plan pentru copii si persoanele de sex feminin. Cerealele integrale precum si alimentele bogate in fibre trebuie sa fie consumate intr-o cantitate considerabila pentru rolul lor benefic asupra digestiei. Fructele si legumele proaspete ar trebui sa apara zilnic in dieta pentru a acoperi necesarul de vitamine, minerale si antioxidanti.
Vitamina C are o importanta deosebita si o regasim in cantitatile cele mai mari in ardei rosu, patrunjel, fructe de padure si in cantitati mai mici in citrice.
Ce facem daca, in urma Sarbatorilor, am ramas cu cateva kilograme in plus?
De Sarbatori ne-am facut mai mult sau mai putin de cap cu alimentatia. Nu am fost neaparat atenti la cat de echilibrata nutriţional a fost ea.
De aceea, in ianuarie, pentru a ne asigura ca reusim sa ne purificam organismul, ar trebui sa ii oferim o serie „cadouri” sanatoase. Un astfel de cadou poate fi iaurtul probiotic pentru ca raportat la numarul de calorii, iaurtul este un aliment bogat in nutrienti, impreuna cu legumele  si fructele. El conţine proteine, vitaminele B2, B6, B12, calciu, potasiu, zinc, magneziu. Are mai putina lactoza, fiind mai usor tolerat, daca ai probleme digestive.
Iar bacteriile probiotice ne ajuta sa scapam de starea de balonare, avand un efect benefic asupra sanatatii digestive.
Sursa: Cori.ro

Ce alimente NU ar trebui sa ne lipseasca, acum, in perioada de dupa Sarbatori, cand vrem sa scapam de problemele digestive aparute?

Fructele, legumele, salatele si iaurturile ar trebui consumate zilnic in aceasta perioada. Sa consumam carne cat mai slaba -pui, curcan, peste- preparate cat mai natural – aburi, rotisor, gratar, cuptor si nu prajit sau mai ales pane.

Sa folosim produse lactate care apar mai putin in perioada sarbatorilor intre alimentele favorite si care priveaza organismul de un mineral foarte important – calciul- a carui absorbtie este oricum deficitara pe perioada iernii din cauza unei cantitati mai reduse de vitamina D activa.

Este cu atat mai recomandat ca produsele lactate sa treaca in prim plan pentru copii si persoanele de sex feminin. Cerealele integrale precum si alimentele bogate in fibre trebuie sa fie consumate intr-o cantitate considerabila pentru rolul lor benefic asupra digestiei.
Fructele si legumele proaspete ar trebui sa apara zilnic in dieta pentru a acoperi necesarul de vitamine, minerale si antioxidanti. Vitamina C are o importanta deosebita si o regasim in cantitatile cele mai mari in ardei rosu, patrunjel, fructe de padure si in cantitati mai mici in citrice.

Ce facem daca, in urma Sarbatorilor, am ramas cu cateva kilograme in plus?

De Sarbatori ne-am facut mai mult sau mai putin de cap cu alimentatia.
Nu am fost neaparat atenti la cat de echilibrata nutriţional a fost ea. De aceea, in ianuarie, pentru a ne asigura ca reusim sa ne purificam organismul, ar trebui sa ii oferim o serie „cadouri” sanatoase. Un astfel de cadou poate fi iaurtul probiotic pentru ca raportat la numarul de calorii, iaurtul este un aliment bogat in nutrienti, impreuna cu legumele  si fructele. El conţine proteine, vitaminele B2, B6, B12, calciu, potasiu, zinc, magneziu. Are mai putina lactoza, fiind mai usor tolerat, daca ai probleme digestive. Iar bacteriile probiotice ne ajuta sa scapam de starea de balonare, avand un efect benefic asupra sanatatii digestive.

Sursa: Cori.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies