Daca ai nevoie de un motiv bun pentru care sa consumi nuci, nutritionista Mihaela Bilic iti da explicatia perfecta pe pagina sa de Facebook.
"Bunicii nostri mancau in post paine cu miez de nuca si un strop de sare, o gustare pe cat de banala, pe atat de sanatoasa.
Nucile sunt un concentrat de proteine vegetale, grasimi mono si poli-nesaturate, vitamine din grupul B si minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, cupru, seleniu) si fibre.Nucile contin mult acid alfa-linolenic (ALA), forma vegetala de acizi grasi esentiali omega-3 cu rol de protectori cardiovasculari. Dintre toate fructele oleaginoase, in nuci exista cea mai mare cantitate de ALA: 7,4g/100g fata de 0,2g/100g cat au alunele. Cu numai 5-6 nuci putem acoperi nevoia zilnica de omega-3 si jumatate din doza de vitamina E necesara.
Nucile au un efect benefic direct asupra colesterolului, acizii grasi nesaturati, vitamina E, mineralele si fibrele din structura lor ajutand la ameliorarea profilului lipidic al sangelui. In plus nucile contin fitosteroli si compusi fenolici care sunt la fel de eficienti precum medicamentele anti-colesterol.
Puneti pe locul 2 suplimentele din farmacii si margarina care "va protejeaza inima", un pumn de miez de nuca face minuni pentru sanatatea noastra!", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro