Acesta este cel mai bun ulei pentru prajire! Trebuie sa il incerci!

Acesta este cel mai bun ulei pentru prajire! Trebuie sa il incerci!

Cantitatea este elementul-cheie pentru consumul de ulei care nu trebuie sa fie mai mult de o lingura intr-o salata generoasa sau intr-un dressing cu mustar.

 

Insa bucatarii de top precum Ferran Adria il recomanda si pentru gatit. Maestrul bucatar spaniol este de parere ca uleiul de masline este bun si pentru prajire, deoarece contine grasimi monosaturate care-l fac mai putin vulnerabil la reactiile chimic de oxidare din timpul gatitului. In plus, continutul de antioxidanti precum vitamina E limiteaza formarea compusilor nesanatosi din timpul procesului de prajire.
Insa indiferent de tipul de ulei preferat in bucatarie, ideal ar fi sa nu-l refolositi pentru a evita consumul de compusi periculosi a caror cantitate creste cu fiecare prajire. Daca totusi vreti sa-l reutilizati, incercati sa nu-l incingeti la mai mult de 200 de grade la fiecare prajire pentru a-i mentine mai mult timp calitatile.
Este obligatoriu sa-l schimbati daca ati gatit cu faina sau pesmet, pentru ca acestea accelereaza degradarea uleiului. Şi nu uitati sa scurgeti alimentele prajite si sa le puneti pe servetele de bucatarie care absorb excesul de ulei.
Sursa: OanaCuzino.ro

Insa bucatarii de top precum Ferran Adria il recomanda si pentru gatit. Maestrul bucatar spaniol este de parere ca uleiul de masline este bun si pentru prajire, deoarece contine grasimi monosaturate care-l fac mai putin vulnerabil la reactiile chimic de oxidare din timpul gatitului. In plus, continutul de antioxidanti precum vitamina E limiteaza formarea compusilor nesanatosi din timpul procesului de prajire.

Insa indiferent de tipul de ulei preferat in bucatarie, ideal ar fi sa nu-l refolositi pentru a evita consumul de compusi periculosi a caror cantitate creste cu fiecare prajire. Daca totusi vreti sa-l reutilizati, incercati sa nu-l incingeti la mai mult de 200 de grade la fiecare prajire pentru a-i mentine mai mult timp calitatile.

Este obligatoriu sa-l schimbati daca ati gatit cu faina sau pesmet, pentru ca acestea accelereaza degradarea uleiului. Şi nu uitati sa scurgeti alimentele prajite si sa le puneti pe servetele de bucatarie care absorb excesul de ulei.

Sursa: OanaCuzino.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere