Această plantă este bogată în minerale şi calciu, xiloză, vitaminele A, C şi K, tanin, caroten, enzime şi pectine.
Pătlagina este o plantă erbacee cu frunze ovale lungi de 6-10 cm şi late de 3-5 cm.
Pătlagina este bogată în minerale şi calciu, xiloză, vitaminele A, C şi K, tanin, caroten, enzime şi pectine. Conţine mulţi compuşi bioactivi ca flavonoide (compus organic întâlnit în multe plante care are un efect benefic în dieta umană pentru că alterează acţiunea negativă a alergenilor, viruşilor şi carcinogenilor), allantoină (alt compus organic care stimulează creşterea celulelor) şi aucubină (compus organic care protejează ficatul).
Studiile ştiinţifice au demonstrat efectele pătlaginei ca anti-inflamatoare, analgezică, uşor antibiotică, cicatrizantă şi activă în creşterea imunităţii.
Recomandari:
- infuzie din frunze impotriva gastritei
Reteta 1: Se ia cate o lingura, la 3 ore.
- infuzie din frunze impotriva ulcerului gastric
Reteta 2: Se ia cate o lingura la 2 ore, dupa mesele principale si o lingura la 3 ore, intre mese.
- infuzie din frunze impotriva ulcerului varicos si ulceratiilor pielii (bai)
Se sta 15-20 minute in cada.
- pulbere impotriva ulcerului gastric
De trei ori pe zi, 0,5 g pulbere din frunze, dupa mesele principale.