Persoanele supraponderale un mai au nici o scuza pentru dietele esuate.
Cercetatorii de la Universitatea Tufts, Statele Unite, au descoperit ca alimentatia condimentata din plin cu sofran inhiba depunerile de grasime. Proprietatile uimitoare ale sofranului au fost descoperite de oamenii de stiinta in urma unor experimente de laborator.
Astfel, ei au constatat ca planta de provenienta mediteraneana contine o substanta, curcumina, care poate opri extinderea celulelor grase in organism. Aceasta actioneaza direct asupra angiogenezei – procesul de formare a vaselor de sange, in conditii normale sau patologice – care permite cresterea si expansiunea tesutului adipos.
Pe langa faptul ca ajuta persoanele supraponderale sa scada in greutate, s-a dovedit ca sofranul contribuie la scaderea colesterolului nociv din sange, precum si la ameliorarea steatozei hepatice (ficat gras).
Alte utilizări medicinale ale şofranului includ vindecarea rǎnilor, iar planta mai este utilizatǎ şi pentru proprietǎţile sale proprietăţi “anti-îmbătrânire”. Ca rezultat, sofranul este considerat o substanţǎ importantǎ ȋn produse cosmetice antirid. Acesta poate fi utilizat intern sub formǎ de tincturǎ, ceai sau decoct iar pentru uzul extern se recomandǎ şofranul sub formǎ de pulbere, tincturǎ sau decoct.
Sursa: frunza-verde.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro