Mierea de manuka este o miere cu proprietati antibacteriene iesite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut si avand uneori o eficienta chiar si de 50 de ori mai mare decat antibioticele obisnuite din farmacii.
Puterea vindecatoare a mierii de manuka se datoreaza unui compus, dihidroxiacetona care se regaseste in concentratii foarte mari in florile de Manuka, un arbust din Noua Zeelanda.
Este o miere delicioasă, densă, de culoare portocaliu inchis si un gust foarte aromat si usor caramelizat, cu proprietăţi antioxidante importante şi cu o putere antibacteriană iesita din comun, fiind de altfel cel mai puternic antibiotic natural cunoscut.
Mierea de manuka este produsă doar în Noua Zeelandă şi Australia, de către albinele care polenizează florile arbustului de Manuka, denumit ştiinţific Leptospermum Scoparium din familia Myrtaceae.
Mierea de manuka este o adevărată minune a naturii, deoarece pe langa peroxidul de hidrogen şi o altă componentă “non peroxidică”, care este mult mai puternică. Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG). MG este un component care se mai regăseşte si în alte tipuri de miere, dar în catităţi mult mai mici decat in mierea de manuka.
În mierea de manuka MG rezulta din conversia altui compus – dihidroxiacetona – care se regăseşte în concentraţii foarte mari în nectarul florilor de manuka.
Metilglioxalul este cel care conferă mierii de manuka excepţionala putere antibacteriană. Cu cât concenraţia de MG este mai mare, cu atât este mai puternic efectul antibiotic.
Mierea de manuka activă se poate lua de două sau trei ori pe zi, câte o linguriţă.
Se poate adăuga în ceai sau cafea, dar aveţi grijă să nu fie fierbinte.
Sursa: frunza-verde.ro
Puterea vindecatoare a mierii de manuka se datoreaza unui compus, dihidroxiacetona care se regaseste in concentratii foarte mari in florile de Manuka, un arbust din Noua Zeelanda.
Este o miere delicioasă, densă, de culoare portocaliu inchis si un gust foarte aromat si usor caramelizat, cu proprietăţi antioxidante importante şi cu o putere antibacteriană iesita din comun, fiind de altfel cel mai puternic antibiotic natural cunoscut.
Mierea de manuka este produsă doar în Noua Zeelandă şi Australia, de către albinele care polenizează florile arbustului de Manuka, denumit ştiinţific Leptospermum Scoparium din familia Myrtaceae.
Mierea de manuka este o adevărată minune a naturii, deoarece pe langa peroxidul de hidrogen şi o altă componentă “non peroxidică”, care este mult mai puternică. Principalul compus al mierii de manuka este metilglioxalul (MG). MG este un component care se mai regăseşte si în alte tipuri de miere, dar în catităţi mult mai mici decat in mierea de manuka. În mierea de manuka MG rezulta din conversia altui compus – dihidroxiacetona – care se regăseşte în concentraţii foarte mari în nectarul florilor de manuka.
Metilglioxalul este cel care conferă mierii de manuka excepţionala putere antibacteriană. Cu cât concenraţia de MG este mai mare, cu atât este mai puternic efectul antibiotic.
Mierea de manuka activă se poate lua de două sau trei ori pe zi, câte o linguriţă. Se poate adăuga în ceai sau cafea, dar aveţi grijă să nu fie fierbinte.
Sursa:
frunza-verde.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro
Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro