Aceasta reteta de creme brulee este de inspiratie asiatica si are arome subtile de nuca de cocos, lime si vanilie.
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 20 minute
Grad de dificultate: moderat usor
Portii: 4
Calorii per portie: 590
Ingrediente
200ml smantana grasa
300ml crema de cocos
3 frunze de lime, pisate
1 pastaie de vanilie taiata pe mijloc si cu semintele curatate
6 galbenusuri de ou
50g
de zahar brun, plus extra pentru toppingul de brulle
1 lingura faina de porumb
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie mare, incalzeste smantana, crema de cocos, frunzele de lime, pastaia si semintele de vanilie, pana cand sunt aproape de fierbere. Lasa la infuzat pentru o ora sau raceste amestecul peste noapte daca ai timp.
Inainte de a continua, adu amestecul la aceeasi temperatura.
2. Bate galbenusurile de ou, zaharul si faina de porumb intr-un vas. Adauga incet o lingura din crema fierbinte in vas, amestecand constant. Pune amestecul de ou in tigale si gateste crema la caldura mica timp de 10 minute, pana cand este groasa, amestecand continuu. Mixtura ar trebui sa fie mai groasa decat o crema clasica, insa nu o tine prea mult pe foc pentru ca ouale s-ar putea gati prea rau.
3. Pune amestecul intr-un vas si raceste peste noapte sau pentru cel putin o ora, pana can a devenit stabil.
4. Pentru a servi, prasara zahar brun deasupra si caramelizeaza-l cu ajutorul unei lampe.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 20 minute
Grad de dificultate: moderat usor
Portii: 4
Calorii per portie: 590
Ingrediente
200ml smantana grasa
300ml crema de cocos
3 frunze de lime, pisate
1 pastaie de vanilie taiata pe mijloc si cu semintele curatate
6 galbenusuri de ou
50g de zahar brun, plus extra pentru toppingul de brulle
1 lingura faina de porumb
Mod de preparare 1. Intr-o tigaie mare, incalzeste smantana, crema de cocos, frunzele de lime, pastaia si semintele de vanilie, pana cand sunt aproape de fierbere.
Lasa la infuzat pentru o ora sau raceste amestecul peste noapte daca ai timp. Inainte de a continua, adu amestecul la aceeasi temperatura.
2. Bate galbenusurile de ou, zaharul si faina de porumb intr-un vas. Adauga incet o lingura din crema fierbinte in vas, amestecand constant. Pune amestecul de ou in tigale si gateste crema la caldura mica timp de 10 minute, pana cand este groasa, amestecand continuu.
Mixtura ar trebui sa fie mai groasa decat o crema clasica, insa nu o tine prea mult pe foc pentru ca ouale s-ar putea gati prea rau.
3. Pune amestecul intr-un vas si raceste peste noapte sau pentru cel putin o ora, pana can a devenit stabil.
4. Pentru a servi, prasara zahar brun deasupra si caramelizeaza-l cu ajutorul unei lampe.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro