Fructe specifice toamnei, folosite mai ales la prepararea compotului sau a dulceturilor, sunt utilizate si in medicina naturista datorita proprietatilor lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice, astringente, emoliente, digestive, expectorante, diuretice si tonice.
Cu o aroma inconfundabila, gutuile au un continut foarte bogat de vitamine si minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu si sodiu. Ele mai contin si apa, zaharuri, tanin, pectine, protide si acizi organici. In medicina naturista, gutuile sunt utilizate pentru proprietatile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice, astringente, emoliente, digestive, expectorante, diuretice si tonice.
Impotriva bolilor de ficat
Gutuile sunt un leac excelent in cazul afectiunilor sistemului gastro-intestinal si ale ficatului.
In cazurile de hepatita cronica se pot face cure de gutui in perioada toamnei. Acestea pot fi consumate coapte, sub forma de suc proaspat sau de compot. Recent s-a descoperit faptul ca in coaja gutuilor exista anumite substante antivirale care inhiba dezvoltarea microorganismelor care declanseaza hepatitele de tip A, B si C.
In curele de slabire
Gutuile asigura succesul si in curele de slabire, deoarece au putine calorii.
Sunt insa foarte bogate in fibre alimentare, care impiedica asimilarea grasimilor. Nutritionistii le recomanda persoanelor care doresc sa slabeasca sa manânce doua sau trei gutui zilnic. Cu proprietatile diuretice si depurative, gutuile stimuleaza eliminarea toxinelor si a kilogramelor in plus.
Impotriva afectiunilor pancreasului
Sucul proaspat de gutui face minuni in vindecarea pancreatitei. In aceste cazuri se bea de trei ori pe zi câte o jumatate de pahar de suc de gutui, diluat cu jumatate de pahar de suc de mere, in cure de minimum trei saptamâni.
Sucul de gutui are efecte benefice asupra activitatii pancreasului, fiind o alternativa excelenta a medicatiei clasice.
Impotriva cancerului
Consumul de gutui proaspete, precum si al nectarului are efecte miraculoase in tratarea acestei boli. Studiile stiintifice au demonstrat faptul ca anumite substante din gutui ajuta la distrugerea celulelor maligne, fara a le afecta pe cele normale.
Sursa: ZiuaDeCj
Cu o aroma inconfundabila, gutuile au un continut foarte bogat de vitamine si minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu,
fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu si sodiu. Ele mai contin si apa, zaharuri, tanin, pectine, protide si acizi organici. In medicina naturista, gutuile sunt utilizate pentru proprietatile lor antiinflamatorii, antispastice, analgezice, astringente, emoliente, digestive, expectorante, diuretice si tonice.
Impotriva bolilor de ficat
Gutuile sunt un leac excelent in cazul afectiunilor sistemului gastro-intestinal si ale ficatului. In cazurile de hepatita cronica se pot face cure de gutui in perioada toamnei. Acestea pot fi consumate coapte, sub forma de suc proaspat sau de compot. Recent s-a descoperit faptul ca in coaja gutuilor exista anumite substante antivirale care inhiba dezvoltarea microorganismelor care declanseaza hepatitele de tip A, B si C.
In curele de slabire
Gutuile asigura succesul si in curele de slabire, deoarece au putine calorii. Sunt insa foarte bogate in fibre alimentare, care impiedica asimilarea grasimilor. Nutritionistii le recomanda persoanelor care doresc sa slabeasca sa manânce doua sau trei gutui zilnic. Cu proprietatile diuretice si depurative, gutuile stimuleaza eliminarea toxinelor si a kilogramelor in plus.
Impotriva afectiunilor pancreasului
Sucul proaspat de gutui face minuni in vindecarea pancreatitei. In aceste cazuri se bea de trei ori pe zi câte o jumatate de pahar de suc de gutui, diluat cu jumatate de pahar de suc de mere, in cure de minimum trei saptamâni. Sucul de gutui are efecte benefice asupra activitatii pancreasului, fiind o alternativa excelenta a medicatiei clasice.
Impotriva cancerului
Consumul de gutui proaspete, precum si al nectarului are efecte miraculoase in tratarea acestei boli. Studiile stiintifice au demonstrat faptul ca anumite substante din gutui ajuta la distrugerea celulelor maligne, fara a le afecta pe cele normale.
Sursa:
ZiuaDeCj Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Cum a aflat Daniela Iliescu că este însărcinată: Culiță Sterp în culmea fericirii „Îs două? Nu cred”- kanald.ro
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro