Pe langa faptul ca abunda in calorii goale, siropul de porumb poate pune in pericol sanatatea.
Acesta contine un compus cancerigen, care contribuie la hranirea celulelor canceroase, inainte de a fi metabolizat de ficat.
Din aceasta cauza, fructoza obtinuta din sirop de porumb ar trebui sa fie exclusa din dieta, pentru ca pe langa faptul ca mareste riscul de a suferi de cancer, determina deteriorarea structurilor ADN, duce la aparitia inflamatiilor in corp, altereaza celulele metabolismului si creste productia de radicali liberi.
Specialistii atrag atentia ca fructoza se metabolizeaza in mod diferit spre deosebire de glucoza.
Pentru prevenirea acestor probleme de sanatate, expertii recomanda sa se opteze, mai degraba, pentru Stevie, care este un indulcitor natural ce nu contine calorii. In plus, Stevia s-a dovedit a fi benefica in reducerea riscului de a suferi de cancer, obezitate sau diabet.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro