Acesta este lucrul care ti se intampla atunci cand sari peste mese! Trebuie sa afli!

Acesta este lucrul care ti se intampla atunci cand sari peste mese! Trebuie sa afli!
Acesta este lucrul care ti se intampla atunci cand sari peste mese! Trebuie sa afli!

Daca sari peste mese sau tii post pentru o perioada de cateva zile ai putea avea probleme grave de sanatate.

 

Cateva zile de post pot sa inceapa sa-ti distruga muschii scheletici, o perspectiva ingrijoratoare pentru adultii care au deja probleme cu musculatora. De cealalta parte, exista cateva dovezi care sustin ca procesele celulare relationate cu pierderea masei musculare in doze mici ar putea fi benefica pentru adultii sanatosi si puternici.
O echipa de cercetatori de la Aarhus University Hospital din Danemarca a examinat musculatura a opt barbati sanatosi inainte si dupa un post de 72 de ore.
Dupa ce nu au mancat nimic timp de trei zile, barbatii au experimentat o reductie de 50% a activitatii unui regulator cheie ce este strans legat de cresterea celulelor musculare. Atunci cand acest regulator scade, masa musculara incepe sa se piarda. Desi pare un lucrur rau, exista dovezi din studiile realizate pe rozatoare ca blocarea activitatii regulatorului ar putea activa sistemul de supravietuire al celulelor care lungeste perioada vietii, spune co-autorul studiului, Mikkel H.
Vendelbo.
Chiar daca esti tanara si sanatoasa, daca sari mesele pentru o perioada extinsa de timp ai putea suferi de slabiciune si fragilitate musculara care este tipica adultilor cu probleme.
Sursa: prevention.com

Cateva zile de post pot sa inceapa sa-ti distruga muschii scheletici, o perspectiva ingrijoratoare pentru adultii care au deja probleme cu musculatura. De cealalta parte, exista cateva dovezi care sustin ca procesele celulare relationate cu pierderea masei musculare in doze mici ar putea fi benefica pentru adultii sanatosi si puternici.



O echipa de cercetatori de la Aarhus University Hospital din Danemarca a examinat musculatura a opt barbati sanatosi inainte si dupa un post de 72 de ore. Dupa ce nu au mancat nimic timp de trei zile, barbatii au experimentat o reductie de 50% a activitatii unui regulator cheie ce este strans legat de cresterea celulelor musculare. Atunci cand acest regulator scade, masa musculara incepe sa se piarda.
Desi pare un lucrur rau, exista dovezi din studiile realizate pe rozatoare ca blocarea activitatii regulatorului ar putea activa sistemul de supravietuire al celulelor care lungeste perioada vietii, spune co-autorul studiului, Mikkel H. Vendelbo.

Chiar daca esti tanara si sanatoasa, daca sari mesele pentru o perioada extinsa de timp ai putea suferi de slabiciune si fragilitate musculara care este tipica adultilor cu probleme. 

Sursa: prevention.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să alegi încălțămintea potrivită în funcție de tipul de jeans

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Furtuna Ashley lovește România! Bucureștiul și sudul țării, sub amenințarea unui ciclon polar. Temperaturile scad până la 15 grade: ”Vom interveni cu o alertă generală”

4 zodii care vor avea de pierdut pe toate planurile în luna octombrie 2024

Simay Barlas, protagonista noului serial „Inimă rebelă”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta celebra actriță în urmă zece ani, la începutul carierei sale

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies