Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cum trebuie sa consumi nucile in aceasta perioada a anului.
"Se apropie toamna, am simtit-o cu totii zilele asta. Si cand e vorba de toamna e vorba de nuci. Insa acum e momentul ideal sa le consumam, cat sunt inca crude, pline de iod si mai usor de digerat.
Cand vine vorba de fructe oleaginoase stim ca sunt gustarea ideala, satioasa, pline de fibre, minerale si grasimi nesaturate valoroase pentru sanatate. Insa magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, asa ca ne trezim mancand alune, caju, fistic si migdale iar de nuci uitam cu totul!
Aceste
fructe se numesc oleaginoase pentru ca au concentrate multe grasimi in structura lor. Grasime inseamna multe calorii dar si mai greu de digerat, mai ales cand avem o bila lenesa. Cu cat acesti samburi sunt mai uscati si mai deshidratati "cad" mai greu, asa ca multe persoane aleg sa-i consume dupa ce ii tin cateva ore in apa. Pentru nuci exista insa o solutie si mai buna: mancate acum, la sfarsitul verii, au doar beneficii: sunt crude, pline de apa si de nutrientii pe care orice planta are interesul sa-i concentreze in seminte pentru a asigura perpetuarea speciei.
Samanta este pentru vegetale ceea ce oul este pentru lumea animala: esenta vietii.
Nu asteptati ca nucile sa se usuce si sa se rancezeasca prin camara, faceti de pe acum o cura de minerale si iod, acceleraza metabolismul, inlatura oboseala si creste performantele fizice si intelectuale. Un pumn de miez de nuca zilnic...e la indemana oricui.", scrie medicul nutritionist pe pagina de Facebook.
"Se apropie toamna, am simtit-o cu totii zilele asta.
Si cand e vorba de toamna e vorba de nuci. Insa acum e momentul ideal sa le consumam, cat sunt inca crude, pline de iod si mai usor de digerat. Cand vine vorba de fructe oleaginoase stim ca sunt gustarea ideala, satioasa, pline de fibre, minerale si grasimi nesaturate valoroase pentru sanatate. Insa magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, asa ca ne trezim mancand alune, caju, fistic si migdale iar de nuci uitam cu totul!
Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru ca au concentrate multe grasimi in structura lor.
Grasime inseamna multe calorii dar si mai greu de digerat, mai ales cand avem o bila lenesa. Cu cat acesti samburi sunt mai uscati si mai deshidratati "cad" mai greu, asa ca multe persoane aleg sa-i consume dupa ce ii tin cateva ore in apa. Pentru nuci exista insa o solutie si mai buna: mancate acum, la sfarsitul verii, au doar beneficii: sunt crude, pline de apa si de nutrientii pe care orice planta are interesul sa-i concentreze in seminte pentru a asigura perpetuarea speciei.
Samanta este pentru vegetale ceea ce oul este pentru lumea animala: esenta vietii.Nu asteptati ca nucile sa se usuce si sa se rancezeasca prin camara, faceti de pe acum o cura de minerale si iod, acceleraza metabolismul, inlatura oboseala si creste performantele fizice si intelectuale. Un pumn de miez de nuca zilnic...e la indemana oricui.",
scrie medicul nutritionist pe pagina de Facebook. Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro