Acest aliment este bogat in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier si aduce numeroase beneficii sanatatii.
Hrisca este un excelent remediu pentru diabetul zaharat de tip 2.
BENEFICII ALE CONSUMULUI DE HRIŞCA
- mentine nivelul de glucoza din sange in limitele normale;
- previne instalarea diabetului de tip II;
- vitaminele si mineralele din boabele de hrisca scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar,
- mentine tanar sistemul nervos;
- imbunatateste capacitatea de retinere si memorare;
- protejeaza impotriva accidentelor vasculare;
- scade colesterolul;
- tine sub control tensiunea arteriala;
- previne aparitia pietrelor la bila;
Reţeta se prepara in felul urmator:
- Se pune in cana 1 lingura de boabe de hrisca
- Se adauga 3-4 linguri de lapte sau iaurt, peste boabele de hrisca
- Opţional, daca doriţi sa fie mai dulce, se poate adauga o pastila de
- Acest amestec se prepara seara inainte de culcare si se lasa la loc calduros, la temperatura camerei pana dimineaţa.
- Amestecul se mananca dimineaţa pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de micul dejun.
- Durata tratamentului este de 30-40 de zile, dupa care se face o pauza de o de 10-15 zile, apoi se poate relua.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro