Unele alimente au mai multe beneficii pentru sanatate atunci cand sunt gatite, decat daca le-ai manca in stare cruda. Iata despre ce este vorba.
1. Spanac- Gatirea lui accelereaza capacitatea corpului tau de a absorbi nutrientii din el, precum calciul, fierul, magneziul, luetina si antioxidantii. De exemplu, cantitatea de calciu se tripleaza prin gatire.
2. Kale- Datorita continutului mare de fibre, atunci cand prepari kale la abur iti scazi colesterolul.
3. Ciuperci- Gatirea lor este o optiune mai sigura.
4. Rosii- Atunci cand le gatesti, creste cantitatea de licopen care este eliberata in organism.
5. Morcovi- Contin un nivel ridicat de beta-caroten, un antioxidant pe care corpul nostru il transforma in vitamina A. Morcovii cruzi sunt dificil de digerat iar procesul de gatire le accentueaza valoarea nutritionala.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro