Daca vrei sa iti reduci riscul de a face cancer de colon, trebuie sa consumi aceste legume delicioase.
Vinetele sunt legumele verii, asa ca trebuie sa profiti la maximum de propritatile lor miraculoase pentru organism. Reduc tensiunea arteriala si previn cancerul de colon, faciliteaza digestia si te ajuta sa slabesti. De asemenea, au putine substante nutritive energizabte, fiind formate 92% din apa. In schimb vinetele sunt bogate in fibre si vitamine: B3, B6, B9, C, E si provitamina A.
Pentru a preveni cancerul de colon este recomandat un regim alimentar bogat in fibre, provenind in special din fruncte si legume.
Fibrele naturale sunt benefice pentru ceea ce contin, dar si pentru ceea ce nu contin: grasime si calorii in exces.
Vinetele au un continut ridicat de fibre, in jur de 2,5 g la 100 g. Fibrele din vinete sunt reprezentate in mare parte de protopectine (pectine legate de peretii celulari ai plantei) si in cantitate mai mica de pectine si celuloze. Toate fibrele din vinete sunt fibre solubile.
Fibrele solubile din vinete maresc activitatea bacteriilor din colon. Degradarea fibrelor de catre bacterii produce substante capabile sa stimuleze contractiile intestinului, scaunul fiind eliminat mai usor. In intestinul subtire, reziduurile alimentare se lipesc pe fibrele solubile, pentru a fi apoi eliminate din organism. In colon, fibrele solubile sunt atacate de bacterii. In contact cu lichidele, aceste fibre devin vascoase si favorizeaza alunecarea reziduurilor.
Citeste continuarea pe curademiere.ro.
Vinetele sunt legumele verii, asa ca trebuie sa profiti la maximum de propritatile lor miraculoase pentru organism. Reduc tensiunea arteriala si previn cancerul de colon, faciliteaza digestia si te ajuta sa slabesti. De asemenea, au putine substante nutritive energizabte, fiind formate 92% din apa. In schimb vinetele sunt bogate in fibre si vitamine: B3, B6, B9, C, E si provitamina A.
Pentru a preveni cancerul de colon este recomandat un regim alimentar bogat in fibre, provenind in special din fruncte si legume.
Fibrele naturale sunt benefice pentru ceea ce contin, dar si pentru ceea ce nu contin: grasime si calorii in exces.
Vinetele au un continut ridicat de fibre, in jur de 2,5 g la 100 g. Fibrele din vinete sunt reprezentate in mare parte de protopectine (pectine legate de peretii celulari ai plantei) si in cantitate mai mica de pectine si celuloze. Toate fibrele din vinete sunt fibre solubile.
Fibrele solubile din vinete maresc activitatea bacteriilor din colon. Degradarea fibrelor de catre bacterii produce substante capabile sa stimuleze contractiile intestinului, scaunul fiind eliminat mai usor. In intestinul subtire, reziduurile alimentare se lipesc pe fibrele solubile, pentru a fi apoi eliminate din organism. In colon, fibrele solubile sunt atacate de bacterii. In contact cu lichidele, aceste fibre devin vascoase si favorizeaza alunecarea reziduurilor.
Citeste continuarea pe curademiere.ro.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro