Aceste legume sunt mai sanatoase gatite decat crude!

Aceste legume sunt mai sanatoase gatite decat crude!
Aceste legume sunt mai sanatoase gatite decat crude!

In cazul unor legume precum rosiile, morcovii, ciupercile, spanacul si sparanghelul, procesul de gatire elibereaza mai multe substante nutritive pentru organismul uman, arata Daily Mail.

 

Mel Wakeman, expert in nutritie de la Universitatea Birmingham, sustine ca mare parte dintre nutrientii din plante sunt de putine ori asimilati de organism, in comparatie cu cei din produse de origine animala.
In aceste conditii, gatirea rosiei creste continutul de licopen, care s-a dovedit ca reduce cancerul de prostata. Totusi, Mel Wakeman avertizeaza sa nu se manânce doar rosii gatite, pentru ca in cadrul procesului sunt distruse alte vitamine.
Spanacul este bogat in oxalati, dar face dificila absorbtia fierului si a calciului care nu mai are loc daca leguma este fiarta. Totusi, este foarte important sa nu lasi spanacul prea mult pe foc.
Morcovii sunt bogati in carotenoizi, care ofera culoarea portocalie, iar gatitul creste aceasta cantitate.
Incalzirea sparanghelului creste continutul de polifenoli, care se gasesc si in ceai, vin rosu sau ciocolata si care au proprietati antioxidante puternice, ferind organismul de boli de inima sau cancer.
De asemenea, ciupercile contin cantitati mari de vitamine si minerale, iar gatitul poate creste valoarea lor nutritiva.
Sursa: Naturpedia.ro

Mel Wakeman, expert in nutritie de la Universitatea Birmingham, sustine ca mare parte dintre nutrientii din plante sunt de putine ori asimilati de organism, in comparatie cu cei din produse de origine animala.

In aceste conditii, gatirea rosiei creste continutul de licopen, care s-a dovedit ca reduce cancerul de prostata.

Totusi, Mel Wakeman avertizeaza sa nu se manânce doar rosii gatite, pentru ca in cadrul procesului sunt distruse alte vitamine.

Spanacul este bogat in oxalati, dar face dificila absorbtia fierului si a calciului care nu mai are loc daca leguma este fiarta. Totusi, este foarte important sa nu lasi spanacul prea mult pe foc.

Morcovii sunt bogati in carotenoizi, care ofera culoarea portocalie, iar gatitul creste aceasta cantitate.


Incalzirea sparanghelului creste continutul de polifenoli, care se gasesc si in ceai, vin rosu sau ciocolata si care au proprietati antioxidante puternice, ferind organismul de boli de inima sau cancer.

De asemenea, ciupercile contin cantitati mari de vitamine si minerale, iar gatitul poate creste valoarea lor nutritiva.

Sursa: Naturpedia.ro

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies