Acnea este cosmarul adolescentilor dar si al multor adulti. Este neplacuta si afecteza viata sociala si increderea de sine.
Factorii care tin de stilul de viata
Poti fi singurul responsabil de afectiunea pielii in doua moduri: printr-o igiena defectuoasa sau printr-o igiena excesiva.
Iata o lista de comportamente periculoase pentru piele:
– Nu „ataca” pielea cu sapunuri sau produse de curatare ce irita pielea. Acestea nu sunt necesare si usuca pielea si in plus vor stimula productia de sebum, care va agrava acnea.
Foloseste apa si un produs de curatare cu actiune delicata pentru indepartarea celulelor moarte si a sebumului in exces.
– Cosmeticele in sine nu cauzeaza acnea, dar prin aplicarea lor se poate contamina pielea cu bacterii care se gasesc pe periile sau buretii folositi la aplicare. Prea mult machiaj va bloca porii si va irita pielea. Curatati pielea usor si aplicati o cantitate moderata de produse de machiaj cu ajutorul unor pensule bine curatate in prealabil
– Indepartati parul de pe lânga fata.
Parul lung este de cele mai multe ori coafat cu ajutorul produselor de stiling. Daca lasati parul sa va atinga fata, aceste produse pot sa ajunga pe piele.
– Scarpinarea pielii poate duce la infectarea cu bacterii. Incearca sa eviti acest lucru.
– Pielea se poate irita si in urma contactului cu telefonul mobil, cu articolele de imbracaminte.
Folositi cu grija accesoriile si pastrati obiectele care vin in contact cu fata (cum e telefonul mobil) curate.
– Bronzarea va face ca tenul sa arate mai bine, dar va usca pielea, ceea ce va duce la stimularea productiei de sebum, iar pielea va fi si mai mult predispusa la acnee. Expuneti-va cu moderatie la soare.
Sursa
Factorii care tin de stilul de viata
Poti fi singurul responsabil de afectiunea pielii in doua moduri: printr-o igiena defectuoasa sau printr-o igiena excesiva.Iata
o lista de comportamente periculoase pentru piele:
– Nu „ataca” pielea cu sapunuri sau produse de curatare ce irita pielea. Acestea nu sunt necesare si usuca pielea si in plus vor stimula productia de sebum, care va agrava acnea. Foloseste apa si un produs de curatare cu actiune delicata pentru indepartarea celulelor moarte si a sebumului in exces.
– Cosmeticele in sine nu cauzeaza acnea, dar prin aplicarea lor se poate contamina pielea cu bacterii care se gasesc pe periile sau buretii folositi la aplicare.
Prea mult machiaj va bloca porii si va irita pielea. Curatati pielea usor si aplicati o cantitate moderata de produse de machiaj cu ajutorul unor pensule bine curatate in prealabil
– Indepartati parul de pe lânga fata. Parul lung este de cele mai multe ori coafat cu ajutorul produselor de stiling. Daca lasati parul sa va atinga fata, aceste produse pot sa ajunga pe piele.
– Scarpinarea pielii poate duce la infectarea cu bacterii.
Incearca sa eviti acest lucru.
– Pielea se poate irita si in urma contactului cu telefonul mobil, cu articolele de imbracaminte. Folositi cu grija accesoriile si pastrati obiectele care vin in contact cu fata (cum e telefonul mobil) curate.
– Bronzarea va face ca tenul sa arate mai bine, dar va usca pielea, ceea ce va duce la stimularea productiei de sebum, iar pielea va fi si mai mult predispusa la acnee.
Expuneti-va cu moderatie la soare.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro