Acestea sunt adevaratele cauze ale acneei! Sigur nu le stiai!

Acestea sunt adevaratele cauze ale acneei! Sigur nu le stiai!
Acestea sunt adevaratele cauze ale acneei! Sigur nu le stiai!

Acnea este cosmarul adolescentilor dar si al multor adulti. Este neplacuta si afecteza viata sociala si increderea de sine.

 

Factorii care tin de stilul de viata
Poti fi singurul responsabil de afectiunea pielii in doua moduri: printr-o igiena defectuoasa sau printr-o igiena excesiva.
Iata o lista de comportamente periculoase pentru piele:
– Nu „ataca” pielea cu sapunuri sau produse de curatare ce irita pielea. Acestea nu sunt necesare si usuca pielea si in plus vor stimula productia de sebum, care va agrava acnea.
Foloseste apa si un produs de curatare cu actiune delicata  pentru indepartarea celulelor moarte si a sebumului in exces.
– Cosmeticele in sine nu cauzeaza acnea, dar prin aplicarea lor se poate contamina pielea cu bacterii care se gasesc pe periile sau buretii folositi la aplicare. Prea mult machiaj va bloca porii si va irita pielea. Curatati pielea usor si aplicati o cantitate moderata de produse de machiaj cu ajutorul unor pensule bine curatate in prealabil
– Indepartati parul de pe lânga fata.
Parul lung este de cele mai multe ori coafat cu ajutorul produselor de stiling. Daca lasati parul sa va atinga fata, aceste produse pot sa ajunga pe piele.
– Scarpinarea pielii poate duce la infectarea cu bacterii. Incearca sa eviti acest lucru.
– Pielea se poate irita si in urma contactului cu telefonul mobil, cu articolele de imbracaminte.
Folositi cu grija accesoriile si pastrati obiectele care vin in contact cu fata (cum e telefonul mobil) curate.
– Bronzarea va face ca tenul sa arate mai bine, dar va usca pielea, ceea ce va duce la stimularea productiei de sebum, iar pielea va fi si mai mult predispusa la acnee. Expuneti-va cu moderatie la soare.
Sursa

Factorii care tin de stilul de viata

Poti fi singurul responsabil de afectiunea pielii in doua moduri: printr-o igiena defectuoasa sau printr-o igiena excesiva.Iata

o lista de comportamente periculoase pentru piele:

– Nu „ataca” pielea cu sapunuri sau produse de curatare ce irita pielea. Acestea nu sunt necesare si usuca pielea si in plus vor stimula productia de sebum, care va agrava acnea. Foloseste apa si un produs de curatare cu actiune delicata  pentru indepartarea celulelor moarte si a sebumului in exces.

– Cosmeticele in sine nu cauzeaza acnea, dar prin aplicarea lor se poate contamina pielea cu bacterii care se gasesc pe periile sau buretii folositi la aplicare.
Prea mult machiaj va bloca porii si va irita pielea. Curatati pielea usor si aplicati o cantitate moderata de produse de machiaj cu ajutorul unor pensule bine curatate in prealabil

– Indepartati parul de pe lânga fata. Parul lung este de cele mai multe ori coafat cu ajutorul produselor de stiling. Daca lasati parul sa va atinga fata, aceste produse pot sa ajunga pe piele.

– Scarpinarea pielii poate duce la infectarea cu bacterii.
Incearca sa eviti acest lucru.

– Pielea se poate irita si in urma contactului cu telefonul mobil, cu articolele de imbracaminte. Folositi cu grija accesoriile si pastrati obiectele care vin in contact cu fata (cum e telefonul mobil) curate.

– Bronzarea va face ca tenul sa arate mai bine, dar va usca pielea, ceea ce va duce la stimularea productiei de sebum, iar pielea va fi si mai mult predispusa la acnee.
Expuneti-va cu moderatie la soare.

Sursa

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”

IMAGINE RARĂ cu fiul Vicăi Blochina și al lui Victor Pițurcă! Edan s-a transformat într-un tânăr chipeș!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies