Nivelul pH-ului din corpul tau este esential pentru pastrarea unei stari optime de sanatate.
Atunci cand mancam, organismul nostru transforma alimentele intr-un fel de cenusa care are un pH acid sau alcalin. Nivelul optim ar trebui sa fie usor alcalin. Asa ca, in functie de alimentatie, fie poti sa-l mentii, fie poti sa-l faci acid.
Pentru a evita un pH acid, trebuie sa incluzi in dieta aceste alimente care restabilesc echilibrul.
1. Miere- Poate fi adaugata in componentele acide, precum otetul de mere.
2. Stafide- Au un grad ridicat de alcalinitate.
3. Frunze verzi- Kale, salata verde si spanacul contin multe vitamine si minerale, precum si cantitati uriase de fibre.
4. Usturoi- Pe langa alcalinitatea ridicata, are o multime de alte beneficii pentru organism.
5. Legume crucifere- Broccoli, varza si conopida stau in varful clasamentului.
6. Radacinoase- Morcovi, sfecla, ridichi, toate sunt folosite de mii de ani in medicina Chineza pentru proprietatile lor alacaline.
7. Piper Cayenne- Enzimele care se gasesc in el au proprietati antibiotice.
8. Lamai- Sunt cele mai alcalinizante alimente pe care le poti adauga dietei tale.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro