Acestea sunt alimentele care iti curata si protejeaza ficatul! Iata ce sa consumi!

Acestea sunt alimentele care iti curata si protejeaza ficatul! Iata ce sa consumi!
Acestea sunt alimentele care iti curata si protejeaza ficatul! Iata ce sa consumi!

Daca vrei sa ai un ficat sanatos, nu este recomandat sa ii “oferi” cantitati mari de toxine.

 

Usturoi – curata si protejeaza ficatul
Se sustine ca o lingurita de usturoi in amestec cu o lingura de ulei de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult incat pielea de pe trup va straluci de sanatate. Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului.
Grapefruit – unul dintre cele mai eficiente alimente in detoxifiere
Toxinele mai pot fi eliminate cu citrice sub forma de sucuri sau ca atare. Regimul de detoxifiere cu lamai, portocale si grapefruit nu trebuie sa depaseasca trei zile. Cura cu citrice se utilizeaza cu succes si in purificarea limfei. Prezenta in mai toate tratatele de medicina naturista, cura cu citrice se compune din 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lamai si 2 litri apa plata.
Trecerea la alimentatia normala se va face treptat, introducandu-se intai legumele, apoi alimentele cu continut proteic, glucidic si in final, lipidele.
Morcov, sfecla – ajuta la buna functionare a ficatului
Una dintre formele cele mai recomandate de consum este sucul de morcov proaspat preparat, care pastreaza intacta toata gama de vitamine si saruri minerale pe care aceasta miraculoasa radacina le contine.
Usor de preparat (prin stoarcerea la mixer a radacinilor bine spalate si curatate), acesta poate fi consumat in forma concentrata sau diluat cu apa, consituind o adevarata portie de sanatate. Consumul a un litru de suc pe zi ajuta in tratarea bolilor de rinichi, in marirea acuitatii vizuale, in refacerea ficatului dupa hepatita, ciroza si ascita si in marirea secretiei biliare;
Deşi gustul poate crea neplăceri anumitor persoane, beneficiile multiple pe care sfecla rosie le aduce organismului, ar trebui sa-i facă pe multi sa-si reconsidere pozitia.
Consumul moderat este recomandat tuturor, in special femeilor insarcinate si copiilor, dar si bebelusilor (in alimentatia micutilor putand fi introdusa de la varsta de 8 luni).
Sfecla rosie este un medicament pe care natura ni-l ofera avand un complex de vitamine si minerale cum rar se mai gasesc in compozitia altor legume, fiind bogata in fier, caroten, zahar vegetal, vitamina C si B (B1, B2, B3 si B6), acid folic, potasiu, iod, magneziu, sodiu, mangan, triptofan, cupru, fibre alimentare si carbohidrati.
Este un puternic detoxifiant al organismului: deconstipa, stimuleaza tranzitul intestinal, curata ficatul de toxine fiind un remediu eficient pentru bolile de ficat.
Sursa: Caplimpede.ro

Usturoi – curata si protejeaza ficatul

Se sustine ca o lingurita de usturoi in amestec cu o lingura de ulei de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult incat pielea de pe trup va straluci de sanatate.

Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului. 

Grapefruit – unul dintre cele mai eficiente alimente in detoxifiere

Toxinele mai pot fi eliminate cu citrice sub forma de sucuri sau ca atare. Regimul de detoxifiere cu lamai, portocale si grapefruit nu trebuie sa depaseasca trei zile. Cura cu citrice se utilizeaza cu succes si in purificarea limfei.
Prezenta in mai toate tratatele de medicina naturista, cura cu citrice se compune din 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lamai si 2 litri apa plata. Trecerea la alimentatia normala se va face treptat, introducandu-se intai legumele, apoi alimentele cu continut proteic, glucidic si in final, lipidele.

Morcov, sfecla – ajuta la buna functionare a ficatului

Una dintre formele cele mai recomandate de consum este sucul de morcov proaspat preparat, care pastreaza intacta toata gama de vitamine si saruri minerale pe care aceasta miraculoasa radacina le contine. Usor de preparat (prin stoarcerea la mixer a radacinilor bine spalate si curatate), acesta poate fi consumat in forma concentrata sau diluat cu apa, consituind o adevarata portie de sanatate. Consumul a un litru de suc pe zi ajuta in tratarea bolilor de rinichi, in marirea acuitatii vizuale, in refacerea ficatului dupa hepatita, ciroza si ascita si in marirea secretiei biliare;

Deşi gustul poate crea neplăceri anumitor persoane, beneficiile multiple pe care sfecla rosie le aduce organismului, ar trebui sa-i facă pe multi sa-si reconsidere pozitia. Consumul moderat este recomandat tuturor, in special femeilor insarcinate si copiilor, dar si bebelusilor (in alimentatia micutilor putand fi introdusa de la varsta de 8 luni).

Sfecla rosie este un medicament pe care natura ni-l ofera avand un complex de vitamine si minerale cum rar se mai gasesc in compozitia altor legume, fiind bogata in fier, caroten, zahar vegetal, vitamina C si B (B1, B2, B3 si B6), acid folic, potasiu, iod, magneziu, sodiu, mangan, triptofan, cupru, fibre alimentare si carbohidrati. Este un puternic detoxifiant al organismului: deconstipa, stimuleaza tranzitul intestinal, curata ficatul de toxine fiind un remediu eficient pentru bolile de ficat.

Sursa: Caplimpede.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies