Daca vrei sa ai un ficat sanatos, nu este recomandat sa ii “oferi” cantitati mari de toxine.
Usturoi – curata si protejeaza ficatul
Se sustine ca o lingurita de usturoi in amestec cu o lingura de ulei de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult incat pielea de pe trup va straluci de sanatate. Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului.
Grapefruit – unul dintre cele mai eficiente alimente in detoxifiere
Toxinele mai pot fi eliminate cu citrice sub forma de sucuri sau ca atare. Regimul de detoxifiere cu lamai, portocale si grapefruit nu trebuie sa depaseasca trei zile. Cura cu citrice se utilizeaza cu succes si in purificarea limfei. Prezenta in mai toate tratatele de medicina naturista, cura cu citrice se compune din 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lamai si 2 litri apa plata.
Trecerea la alimentatia normala se va face treptat, introducandu-se intai legumele, apoi alimentele cu continut proteic, glucidic si in final, lipidele.
Morcov, sfecla – ajuta la buna functionare a ficatului
Una dintre formele cele mai recomandate de consum este sucul de morcov proaspat preparat, care pastreaza intacta toata gama de vitamine si saruri minerale pe care aceasta miraculoasa radacina le contine.
Usor de preparat (prin stoarcerea la mixer a radacinilor bine spalate si curatate), acesta poate fi consumat in forma concentrata sau diluat cu apa, consituind o adevarata portie de sanatate. Consumul a un litru de suc pe zi ajuta in tratarea bolilor de rinichi, in marirea acuitatii vizuale, in refacerea ficatului dupa hepatita, ciroza si ascita si in marirea secretiei biliare;
Deşi gustul poate crea neplăceri anumitor persoane, beneficiile multiple pe care sfecla rosie le aduce organismului, ar trebui sa-i facă pe multi sa-si reconsidere pozitia.
Consumul moderat este recomandat tuturor, in special femeilor insarcinate si copiilor, dar si bebelusilor (in alimentatia micutilor putand fi introdusa de la varsta de 8 luni).
Sfecla rosie este un medicament pe care natura ni-l ofera avand un complex de vitamine si minerale cum rar se mai gasesc in compozitia altor legume, fiind bogata in fier, caroten, zahar vegetal, vitamina C si B (B1, B2, B3 si B6), acid folic, potasiu, iod, magneziu, sodiu, mangan, triptofan, cupru, fibre alimentare si carbohidrati.
Este un puternic detoxifiant al organismului: deconstipa, stimuleaza tranzitul intestinal, curata ficatul de toxine fiind un remediu eficient pentru bolile de ficat.
Sursa: Caplimpede.ro
Usturoi – curata si protejeaza ficatul
Se sustine ca o lingurita de usturoi in amestec cu o lingura de ulei de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult incat pielea de pe trup va straluci de sanatate.
Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului.
Grapefruit – unul dintre cele mai eficiente alimente in detoxifiere Toxinele mai pot fi eliminate cu citrice sub forma de sucuri sau ca atare. Regimul de detoxifiere cu lamai, portocale si grapefruit nu trebuie sa depaseasca trei zile. Cura cu citrice se utilizeaza cu succes si in purificarea limfei.
Prezenta in mai toate tratatele de medicina naturista, cura cu citrice se compune din 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lamai si 2 litri apa plata. Trecerea la alimentatia normala se va face treptat, introducandu-se intai legumele, apoi alimentele cu continut proteic, glucidic si in final, lipidele.
Morcov, sfecla – ajuta la buna functionare a ficatului Una dintre formele cele mai recomandate de consum este sucul de morcov proaspat preparat, care pastreaza intacta toata gama de vitamine si saruri minerale pe care aceasta miraculoasa radacina le contine.
Usor de preparat (prin stoarcerea la mixer a radacinilor bine spalate si curatate), acesta poate fi consumat in forma concentrata sau diluat cu apa, consituind o adevarata portie de sanatate. Consumul a un litru de suc pe zi ajuta in tratarea bolilor de rinichi, in marirea acuitatii vizuale, in refacerea ficatului dupa hepatita, ciroza si ascita si in marirea secretiei biliare;
Deşi gustul poate crea neplăceri anumitor persoane, beneficiile multiple pe care sfecla rosie le aduce organismului, ar trebui sa-i facă pe multi sa-si reconsidere pozitia. Consumul moderat este recomandat tuturor, in special femeilor insarcinate si copiilor, dar si bebelusilor (in alimentatia micutilor putand fi introdusa de la varsta de 8 luni).
Sfecla rosie este un medicament pe care natura ni-l ofera avand un complex de vitamine si minerale cum rar se mai gasesc in compozitia altor legume, fiind bogata in fier, caroten, zahar vegetal, vitamina C si B (B1, B2, B3 si B6), acid folic, potasiu, iod, magneziu, sodiu, mangan, triptofan, cupru, fibre alimentare si carbohidrati. Este un puternic detoxifiant al organismului: deconstipa, stimuleaza tranzitul intestinal, curata ficatul de toxine fiind un remediu eficient pentru bolile de ficat.
Sursa:
Caplimpede.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro