Anumite alimente, consumate zilnic de unii oameni cresc considerabil riscul de cancer.
Alimentele modificate genetic – nu este o surpriza ca acestea intra in topul celor mai cancerigene produse, intrucat s-a dovedit ca acestea favorizeaza cresterea rapida a tumorilor. Din pacate, acestea se gasesc peste tot, cel putin in Statele Unite, facand dificila alegerea unor alimente sanatoase. Nu stim insa prea multe despre prezenta la rafturi in supermarketurile din Romania, desi au aparut deja produse care fac reclama ca NU au organisme modificate genetic.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Carnea procesată- este de asemenea considerata unul dintre cele mai periculoase alimente, avand in vedere ca produsele de acest tip (bacon, salamul, carnatii, micii, etc) contin aditivi nocivi.
Popcornul de microunde – pare absurd, dar clasicele floricele sunt printre cele mai cancerigene produse, dar vorbim doar despre cele pentru microunde.
Bauturile carbogazoase- sunt de asemenea suspectate ca ar creste riscul de cancer, in conditiile in care sunt pline de zahar, chimicale si coloranti, ingrediente care hranesc celulele canceroase.
Faina alba rafinata- este un ingredient comun in alimentele procesate si, desi pare surprinzator, continutul mare de carbohidrati creste riscul de imbolnavire. Un studiu a stabilit o corelatie intre consumul ridicat de carbohidrati rafinati si cancerul la san: riscul ar fi urcat cu nu mai putin de 220% in randul femeilor.
Zaharul rafinat- este inamicul numarul unu pentru sanatate in lumea civilizata, fiind responsabil pentru cresterea numarului de diabetici si favorizand in acelasi timp proliferarea cancerului. Din nefericire, aproape orice produs dulce pe care il putem cumpara din supermarket contine sirop de glucoza sau fructoza, adica zahar rafinat, care nu face decat sa ajute celulele canceroase sa creasca mai repede.
Sursa: www.doctorulzilei.ro