Pesticidele si conservantii nu sunt agentii cei mai daunatori din alimentele pe care le consumam. Va prezentam, in cele ce urmeaza, cativa “inculpati” si mai periculosi.
1. Zaharul- Din cauza faptului ca aceste zaharuri sunt lipsite de fibre si de alte substante nutritive, caloriile pe care le contin sunt “goale” sau “ despuiate”.
2. Alimente rafinate- In ultimul timp aflam tot mai mult despre cat de necesare sunt fibrele pentru protectia impotriva catorva tipuri de cancer, pentru stabilizara nivelului zaharului din sange, pentru controlul greutatii corporale si pentru prevenirea unui intreg cortegiu de tulburari gastrointestinale, cum ar fi: litiaza biliara, hemoroizii, diverticulita si constipatia.
3. Sarea- Romanii consuma intre 15 si 20 de grame de sare zilnic, adica 3-4 lingurite. Aceasta inseamna de cca 20 de ori mai mult decat ar fi necesar
4. Grasimea- Cei mai multi dintre noi nu ne dam seama ca 40% – sau chiar mai mult – din totalul caloriilor le consumam sub forma de grasime. Aceasta depaseste cu mult posibilitatile metabolice obisnuite ale organismului.
5. Bauturile- Romanii beau rareori apa. In schimb, beau orice altceva: bauturi racoritoare carbogazoase si dulci, cafea, ceai, bere si alte bauturi alcoolice. Si aceasta de mai multe ori pe zi. Aceste bauturi, fiind foarte bogate in calorii si lipsite de fibre, produc mari perturbari ale nivelului sangvin al zaharului si saboteaza orice efort de control al greutatii corporale.
Sursa: e-dimineata.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro