Acestea sunt alimentele pe care le poti consuma la saptamani bune de la data de expirare! Vezi cum iti dai seama daca sunt inca proaspete

Acestea sunt alimentele pe care le poti consuma la saptamani bune de la data de expirare! Vezi cum iti dai seama daca sunt inca proaspete

Aruncam in jur de sapte milioane de tone de mancare si bautura in fiecare an. De multe ori, mancarea poate fi consumata si dupa data expirarii.

 

Daca fiecare familie s-ar gandi mai bine inainte sa arunce un produs, ar putea economisi pana la 60 de lire sterline pe luna. Secretul prin care observi daca mancarea mai poate fi consumata dupa data de expirare este mirosul.
Alimentele pot fi mancate si dupa termen, insa trebuie sa-ti folosesti ochii, mainile si mirosul pentru a-ti da seama cat de departe poti merge. Iata cum iti poti da seama daca mancarea care a expirat inca mai poate fi consumata.
ROSIILE
Le poti manca si dupa doua saptamani de la data de expirare. Cu cat sunt mai moi, cu atat sunt mai delicioase. Spre deosebire de alte legume, rosiile se fac mai dulci cu trecerea timpului. Trebuie sa le eviti daca devin extrem de moi, fac mucegai sau au o aroma de alcool.
FILE DE PESTE
Pestele crud filetat, precum codul sau somonul, poate fi mancat timp de patru saptamani dupa ce este prins, daca este pastrat la frigider sub cinci grade Celsius. Ca sa poata fi mancat, pestele alb ar trebui sa aiba pielea transparenta si lucioasa, sa nu miroase, iar carnea sa ramana ferma atunci cand este apasata. Daca pare inchisa la culoare, raman semne ale apasarii sau miroase a sapun, arunc-o. Daca pestele pare verde, evita-l.
INGHETATA
Chiar daca este tinuta la congelator, inghetata are un ciclu scurt de viata din cauza continutului mare de grasimi. De aceea nu ingheata niciodata complet. Isi va pierde aroma in trei luni. Daca inghetata are un gust acru, de iaurt sau de crema de branza, arunc-o.
PATEURI SI CARNATI
Nu trebuie sa te joci cu alimentele procesate.
Nu lasa sa treaca mai mult de o zi de la data expirarii. Atunci cand carnea este procesata, este expusa bacteriilor precum E.Colu sau listeria. Daca ti se pare ca mezelurile tale au o crusta ce se asemenea cu mucegaiul, arunca-le. Daca burgerul sau carnatii sunt lipiciosi sau au o tenta albastra, nu ii manca.
OUA
Poti manca oua si la cinci saptamani dupa data expirarii, insa cel mai sigur le poti manca dupa trei saptamani. Pentru a testa, pune un ou intr-un pahar cu apa. Daca pluteste, arunca-l. Daca se scufunda, este inca bun.
IAURT
Poate fi consumat si dupa doua luni de la data expirarii. Atunci cand este procesat, este supus unui fenomen de fermentatie lactica, o metoda de prezervare care face ca laptele sa nu se strice. Atunca iaurtul daca vezi urme de mucegai.
CARNEA DE VITA
Poate fi consumata si dupa cinci saptamani de la sacrifiarea animalului si esti in siguranta daca o gatesti. Poti depasi termenul de valabilitate cu cateva zile. Daca incepe sa miroasa a putred, a venit momentul sa o arunci.
FAINA SI MIRODENII
Daca pe eticheta scrie ca au fost pasteurizate la abur, inseamna ca le poti consuma cel putin sase luni.
PUI
Spre deosebire de peste, puiul se deterioreaza rapid. Daca miroase a carne putrezita sau a lapte acru, trebuie aruncat. Inainte de asta, spala-l sub un jet de apa rece pentru a vedea daca mirosul nu vine cumva de la ambalaj. Nu risca sa mananci puiul dupa mai mult de doua zile de la expirare.
Sursa: dailymail.co.uk

Daca fiecare familie s-ar gandi mai bine inainte sa arunce un produs, ar putea economisi pana la 60 de lire sterline pe luna. Secretul prin care observi daca mancarea mai poate fi consumata dupa data de expirare este mirosul. 

Alimentele pot fi mancate si dupa termen, insa trebuie sa-ti folosesti ochii, mainile si mirosul pentru a-ti da seama cat de departe poti merge. Iata cum iti poti da seama daca mancarea care a expirat inca mai poate fi consumata.

ROSIILE

Le poti manca si dupa doua saptamani de la data de expirare. Cu cat sunt mai moi, cu atat sunt mai delicioase. Spre deosebire de alte legume, rosiile se fac mai dulci cu trecerea timpului. Trebuie sa le eviti daca devin extrem de moi, fac mucegai sau au o aroma de alcool.

FILE DE PESTE

Pestele crud filetat, precum codul sau somonul, poate fi mancat timp de patru saptamani dupa ce este prins, daca este pastrat la frigider sub cinci grade Celsius. Ca sa poata fi mancat, pestele alb ar trebui sa aiba pielea transparenta si lucioasa, sa nu miroase, iar carnea sa ramana ferma atunci cand este apasata. Daca pare inchisa la culoare, raman semne ale apasarii sau miroase a sapun, arunc-o. Daca pestele pare verde, evita-l.

INGHETATA


Chiar daca este tinuta la congelator, inghetata are un ciclu scurt de viata din cauza continutului mare de grasimi. De aceea nu ingheata niciodata complet. Isi va pierde aroma in trei luni. Daca inghetata are un gust acru, de iaurt sau de crema de branza, arunc-o.

PATEURI SI CARNATI

Nu trebuie sa te joci cu alimentele procesate. Nu lasa sa treaca mai mult de o zi de la data expirarii. Atunci cand carnea este procesata, este expusa bacteriilor precum E.Colu sau listeria. Daca ti se pare ca mezelurile tale au o crusta ce se asemenea cu mucegaiul, arunca-le. Daca burgerul sau carnatii sunt lipiciosi sau au o tenta albastra, nu ii manca. 

OUA

Poti manca oua si la cinci saptamani dupa data expirarii, insa cel mai sigur le poti manca dupa trei saptamani. Pentru a testa, pune un ou intr-un pahar cu apa. Daca pluteste, arunca-l. Daca se scufunda, este inca bun. 

IAURT

Poate fi consumat si dupa doua luni de la data expirarii. Atunci cand este procesat, este supus unui fenomen de fermentatie lactica, o metoda de prezervare care face ca laptele sa nu se strice. Atunca iaurtul daca vezi urme de mucegai.

CARNEA DE VITA

Poate fi consumata si dupa cinci saptamani de la sacrifiarea animalului si esti in siguranta daca o gatesti. Poti depasi termenul de valabilitate cu cateva zile. Daca incepe sa miroasa a putred, a venit momentul sa o arunci. 

FAINA SI MIRODENII


Daca pe eticheta scrie ca au fost pasteurizate la abur, inseamna ca le poti consuma cel putin sase luni.

PUI

Spre deosebire de peste, puiul se deterioreaza rapid. Daca miroase a carne putrezita sau a lapte acru, trebuie aruncat. Inainte de asta, spala-l sub un jet de apa rece pentru a vedea daca mirosul nu vine cumva de la ambalaj. Nu risca sa mananci puiul dupa mai mult de doua zile de la expirare.

Sursa: dailymail.co.uk

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."