Acestea sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi saptamanal daca vrei sa fii mai sanatoasa!

Acestea sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi saptamanal daca vrei sa fii mai sanatoasa!
Acestea sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi saptamanal daca vrei sa fii mai sanatoasa!

Daca mananci pentru a-ti imbunatati sanatatea, trebuie sa stii ca exista cateva alimente care nu ar trebui sa-ti lipseasca niciodata.

 

Exista cinci alimente cu beneficii surprinzatoare pentru sanatate pe care trebuie sa le consumi in fiecare saptamana daca vrei sa fii mereu in forma.
1. Ovazul
Contine mai multe fibre solubile ca orice alte cereale. Una dinte ele, cunoscuta sub numele de beta-glucan, reduce absorbtia de colesterol in intestinul subtire. 50 de grame de ovaz contin doua grame de beta-glucan si patru grame de fibre.
 Daca mananci trei portii de ovaz pe saptamana vei reusi sa iti reduci colesterolul total atat de mult incat daca i-ai convinge si pe cei din jur sa faca asta, incidenta bolilor de inima ar scadea cu 4%.
2. Somonul
Este un peste neobisnuit pentru ca are un continut ridicat de grasimi, de doua ori mai multe ca friptura.
Include-l in meniul tau pentru are acizi grasi specifici polisaturati omega-3s care se afla in componenta fiecarei membrane celulare a corpului. Acesti acizi, alaturi de alti acizi numiti omega-6, se transforma in componente care intervin in functiile importante ale organismului, inclusiv tensiunea, formarea de cheaguri, creierul si sistemul nervos.
3. Ceaiul
Stim ca o cana de ceai este sanatate curata, insa un studiu publicat in 2013 sustine ca bautul regulat de ceai iti imbunatateste atentia si ajuta persoanele in varsta sa-si imbunatateasca memoria.
Unele dintre componentele din ceai au proprietati neuro-protective.  Ceaiul verde si ceaiul negru, in special, contin componente care ajuta la invingerea bolilor de inima.
4. Alimente din soia
Acestea contin un compus numit isoflavona care reduce riscul de boli cardiovasculare. Cel mai bun motiv pentru care poti consuma soia este continutul mare de fibre si proteine. Aceste alimente au putine grasimi saturate, contin acizi omega-3s si sunt surse bune de folati, tiamina, riboflavina, fier, zinc si magneziu.
5. Fructe si legume
Acestea ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. Cu fiecare trei bucati mancate saptamanal, riscul de a dezvolta aceasta boala scade cu 0,98%. Unele fructe sunt mai bune ca altele. Cele care protejeaza cel mai mult sunt afinele, prunele, strugurii si stafidele, merele si perele, bananele si grapefruitul.
Sursa: Businessinsider.com

Exista cinci alimente cu beneficii surprinzatoare pentru sanatate pe care trebuie sa le consumi in fiecare saptamana daca vrei sa fii mereu in forma. 

1. Ovazul

Contine mai multe fibre solubile ca orice alte cereale. Una dinte ele, cunoscuta sub numele de beta-glucan, reduce absorbtia de colesterol in intestinul subtire. 50 de grame de ovaz contin doua grame de beta-glucan si patru grame de fibre.

 Daca mananci trei portii de ovaz pe saptamana vei reusi sa iti reduci colesterolul total atat de mult incat daca i-ai convinge si pe cei din jur sa faca asta, incidenta bolilor de inima ar scadea cu 4%.

2. Somonul

Este un peste neobisnuit pentru ca are un continut ridicat de grasimi, de doua ori mai multe ca friptura. Include-l in meniul tau pentru are acizi grasi specifici polisaturati omega-3s care se afla in componenta fiecarei membrane celulare a corpului.
Acesti acizi, alaturi de alti acizi numiti omega-6, se transforma in componente care intervin in functiile importante ale organismului, inclusiv tensiunea, formarea de cheaguri, creierul si sistemul nervos. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

3. Ceaiul

Stim ca o cana de ceai este sanatate curata, insa un studiu publicat in 2013 sustine ca bautul regulat de ceai iti imbunatateste atentia si ajuta persoanele in varsta sa-si imbunatateasca memoria. Unele dintre componentele din ceai au proprietati neuro-protective.  Ceaiul verde si ceaiul negru, in special, contin componente care ajuta la invingerea bolilor de inima.

4. Alimente din soia

Acestea contin un compus numit isoflavona care reduce riscul de boli cardiovasculare. Cel mai bun motiv pentru care poti consuma soia este continutul mare de fibre si proteine. Aceste alimente au putine grasimi saturate, contin acizi omega-3s si sunt surse bune de folati, tiamina, riboflavina, fier, zinc si magneziu. 

5. Fructe si legume

Acestea ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. Cu fiecare trei bucati mancate saptamanal, riscul de a dezvolta aceasta boala scade cu 0,98%. Unele fructe sunt mai bune ca altele. Cele care protejeaza cel mai mult sunt afinele, prunele, strugurii si stafidele, merele si perele, bananele si grapefruitul. 

Sursa: Businessinsider.com

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cât a plătit Oana Roman pe un sandwich cu șuncă și cașcaval în Dorobanți. " Acesta este Bucureștiul"

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies