Daca mananci pentru a-ti imbunatati sanatatea, trebuie sa stii ca exista cateva alimente care nu ar trebui sa-ti lipseasca niciodata.
Exista cinci alimente cu beneficii surprinzatoare pentru sanatate pe care trebuie sa le consumi in fiecare saptamana daca vrei sa fii mereu in forma.
1. Ovazul
Contine mai multe fibre solubile ca orice alte cereale. Una dinte ele, cunoscuta sub numele de beta-glucan, reduce absorbtia de colesterol in intestinul subtire. 50 de grame de ovaz contin doua grame de beta-glucan si patru grame de fibre. Daca mananci trei portii de ovaz pe saptamana vei reusi sa iti reduci colesterolul total atat de mult incat daca i-ai convinge si pe cei din jur sa faca asta, incidenta bolilor de inima ar scadea cu 4%.
2. Somonul
Este un peste neobisnuit pentru ca are un continut ridicat de grasimi, de doua ori mai multe ca friptura. Include-l in meniul tau pentru are acizi grasi specifici polisaturati omega-3s care se afla in componenta fiecarei membrane celulare a corpului. Acesti acizi, alaturi de alti acizi numiti omega-6, se transforma in componente care intervin in functiile importante ale organismului, inclusiv tensiunea, formarea de cheaguri, creierul si sistemul nervos.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
3. Ceaiul
Stim ca o cana de ceai este sanatate curata, insa un studiu publicat in 2013 sustine ca bautul regulat de ceai iti imbunatateste atentia si ajuta persoanele in varsta sa-si imbunatateasca memoria. Unele dintre componentele din ceai au proprietati neuro-protective. Ceaiul verde si ceaiul negru, in special, contin componente care ajuta la invingerea bolilor de inima.
4. Alimente din soia
Acestea contin un compus numit isoflavona care reduce riscul de boli cardiovasculare. Cel mai bun motiv pentru care poti consuma soia este continutul mare de fibre si proteine. Aceste alimente au putine grasimi saturate, contin acizi omega-3s si sunt surse bune de folati, tiamina, riboflavina, fier, zinc si magneziu.
5. Fructe si legume
Acestea ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. Cu fiecare trei bucati mancate saptamanal, riscul de a dezvolta aceasta boala scade cu 0,98%. Unele fructe sunt mai bune ca altele. Cele care protejeaza cel mai mult sunt afinele, prunele, strugurii si stafidele, merele si perele, bananele si grapefruitul.
Sursa: Businessinsider.com
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro