Dintii nostri sunt supusi zilnic la diferite “agresiuni”, mai ales din partea unor alimente si bauturi.
Cafeaua este pe primul loc in topul bauturilor care pateaza dintii din cauza culorii puternice pe care o are. Aceasta pigmenteaza dintii daca este bauta zilnic, pe o perioada lunga de timp.
Bauturile acidulate, cum ar fi sucurile sau energizantele, pateaza dintii si ataca smaltul dentar. De obicei, aceste bauturi racoritoare contin ingrediente care impiedica absorbtia calciului in organism, ceea ce poate duce in timp la pierderea dintilor.
Sfecla contine coloranti naturali puternici care sunt dificil de indepartat de pe smaltul dentar. Sfecla in forma lichida pateaza cel mai tare dintii.
Fructele de padure (coacazele, zmeura, murele si afinele, dar si alte fructe intens colorate), pateaza dintii deoarece contin un colorant semi-permanent foarte puternic. Nu este suficienta o singura spalare pe dinti pentru curatare.
Ciocolata neagra, dar si alte alimente care contin cacao modifica nuanta dintilor sau ii pateaza.
Citricele (lamaia, portocala, grepfruitul) contin acizi care duc la demineralizarea danturii si, in cele din urma, la patarea si decolorarea dintilor.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro