Acestea sunt cele 8 alimente care te otravesc cand le mananci!

Acestea sunt cele 8 alimente care te otravesc cand le mananci!
Acestea sunt cele 8 alimente care te otravesc cand le mananci!

Sunt unele alimente care se gatesc mai bine si devin mai gustoase atunci cInd sunt supuse unor procedee termice la temperaturi inalte.

 

Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniaza Academia Nationala de Farmacie din Franta, citata de „Le Figaro“.
De vina pentru efectul nociv asupra sanatatii este o reactie chimica numita „glicarea proteinelor“. Glicarea este o reactie in timpul careia moleculele de glucoza se fixeaza de proteine.
Se stie de mai bine de 30 de ani ca produsii rezultati in urma glicarii proteinelor (AGE) au un efect nociv, mai ales pentru ca se acumuleaza in organism, potrivit Academiei franceze de Farmacie.
In categoria compusilor AGE intra acrilamida (glicotoxina), descoperita in 2002 de o echipa de cercetatori suedezi. Aceasta este potential cancerigena si toxica pentru sistemul nervos central.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat o lista a celor 8 alimente pe care le consumam frecvent si care sunt responsabile pentru 80% din aportul de acrilamida:
1. Cartofii prajiti
2.
Cartofii copti
3. Chipsurile din cartofi
4. Cerealele
5. PIinea prajita
6. Biscuitii
7. PIina alba
8. Cafeaua
Sursa

Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniaza Academia Nationala de Farmacie din Franta, citata de „Le Figaro“.

De vina pentru efectul nociv asupra sanatatii este o reactie chimica numita „glicarea proteinelor“.

Glicarea este o reactie in timpul careia moleculele de glucoza se fixeaza de proteine.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si:  Desert cuburi zebra- gata IMEDIAT si fara COACERE!

Se stie de mai bine de 30 de ani ca produsii rezultati in urma glicarii proteinelor (AGE) au un efect nociv, mai ales pentru ca se acumuleaza in organism, potrivit Academiei franceze de Farmacie.

In categoria compusilor AGE intra acrilamida (glicotoxina), descoperita in 2002 de o echipa de cercetatori suedezi. Aceasta este potential cancerigena si toxica pentru sistemul nervos central.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat o lista a celor 8 alimente pe care le consumam frecvent si care sunt responsabile pentru 80% din aportul de acrilamida:

Citeste si: Cizmulite de Craciun- aperitiv pentru masa de sarbatori!

1.

Cartofii prajiti 
2. Cartofii copti 
3. Chipsurile din cartofi 
4. Cerealele 
5. PIinea prajita 
6. Biscuitii 
7. PIina alba 
8. Cafeaua

Sursa



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies