Acestea sunt cele 8 alimente care te otravesc cand le mananci!

Acestea sunt cele 8 alimente care te otravesc cand le mananci!

Sunt unele alimente care se gatesc mai bine si devin mai gustoase atunci cInd sunt supuse unor procedee termice la temperaturi inalte.

 

Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniaza Academia Nationala de Farmacie din Franta, citata de „Le Figaro“.
De vina pentru efectul nociv asupra sanatatii este o reactie chimica numita „glicarea proteinelor“. Glicarea este o reactie in timpul careia moleculele de glucoza se fixeaza de proteine.
Se stie de mai bine de 30 de ani ca produsii rezultati in urma glicarii proteinelor (AGE) au un efect nociv, mai ales pentru ca se acumuleaza in organism, potrivit Academiei franceze de Farmacie. In categoria compusilor AGE intra acrilamida (glicotoxina), descoperita in 2002 de o echipa de cercetatori suedezi. Aceasta este potential cancerigena si toxica pentru sistemul nervos central.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat o lista a celor 8 alimente pe care le consumam frecvent si care sunt responsabile pentru 80% din aportul de acrilamida:
1. Cartofii prajiti
2.
Cartofii copti
3. Chipsurile din cartofi
4. Cerealele
5. PIinea prajita
6. Biscuitii
7. PIina alba
8. Cafeaua
Sursa

Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniaza Academia Nationala de Farmacie din Franta, citata de „Le Figaro“.

De vina pentru efectul nociv asupra sanatatii este o reactie chimica numita „glicarea proteinelor“. Glicarea este o reactie in timpul careia moleculele de glucoza se fixeaza de proteine.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si:  Desert cuburi zebra- gata IMEDIAT si fara COACERE!

Se stie de mai bine de 30 de ani ca produsii rezultati in urma glicarii proteinelor (AGE) au un efect nociv, mai ales pentru ca se acumuleaza in organism, potrivit Academiei franceze de Farmacie.

In categoria compusilor AGE intra acrilamida (glicotoxina), descoperita in 2002 de o echipa de cercetatori suedezi. Aceasta este potential cancerigena si toxica pentru sistemul nervos central.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat o lista a celor 8 alimente pe care le consumam frecvent si care sunt responsabile pentru 80% din aportul de acrilamida:

Citeste si: Cizmulite de Craciun- aperitiv pentru masa de sarbatori!

1. Cartofii prajiti 
2. Cartofii copti 
3. Chipsurile din cartofi 
4. Cerealele 
5. PIinea prajita 
6. Biscuitii 
7. PIina alba 
8. Cafeaua

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte