Te-ai gandit vreodata ca poti manca tulpini, coji si nervuri de plante si legume pe care de obicei le arunci la gunoi? Iata ce trebuie sa mananci de acum inainte!
Coji de mar- Un antioxidant numit quercetina te asteapta in coaja marului tau, furnizand beneficii pentru plamani si creier. Coaja de mar mai contine si mai multe fibre si vitamine decat pulpa fructului.
Coji de portocala- Potrivit unui studiu din 2004, in coaja portocalei si a altor citrice exista o substanta ce poate avea un efect de micsorare a colesterolului, efect mai puternic si decat unele medicamente prescrise pe reteta.
Frunze de sfecla- Gatiti-le pentru fibre, calciu, fier, si multe altele, plus gramezi de vitamina A si K.
Coaja de pepene verde- Carnea contine un aminoacid numit L-citrulina, despre care se crede ca imbunatateste performantele atletice si alina durerile musculare. Dar citrulina, care mai ajuta la inlaturarea azotului din sange, a fost descoperita ca gasindu-se si in coaja lui.
Coaja de cartof- Contine si o gramada de vitamine B, C, fier, calciu si potasiu, printre alti nutrienti.
Citeste mai multe pe viataverdeviu.ro.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro