Foloseste multe mure alaturi de ciocolata si cupcakes. Vei avea o surpriza minunata.
Timp de pregatire: o ora
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12
Calorii per portie: 451
Ingrediente
300g mure, plus 12 pentru decor
100g unt
100g ciocolata cu lapte, taiata in bucati
225g de faina cu factor de crestere
175g de zahar brun
2 oua mari, batute
Putin colorant alimentar rosu sau visiniu
Pentru glazura
100g unt nesarat, la temperatura camerei
400g zahar pudra
1 lingura extract de vanilie
Mod de preparare
1.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4 si se umple tava pentru briose cu hartii. Jumatate dintre mure se zdrobesc cu furculita, astfel incat sa obtii suc si bucati mari de fructe. Topeste incet untul si ciocolata intr-o tigaie. Amesteca faina, zaharul, pudra de cacao si un varf de sare intr-un vas. Pune apa la fiert.
2. Pune amestecul de unt si ciocolata si ouale in ingredientele uscata, alaturi de murele zdrobite si 100 ml de apa fiarta.
Amesteca pana cand obtii o pasta moale. Adauga colorantul. Imparte aluatul in 12 parti si gateste pentru 15 minute, sau pana cand scobitoarea iese curata. Pune pe un gratar de copt si lasa la racit.
3. Blendeaza restul de 150 de grame de mure intr-un piure. Bate untul, zaharul pudra si vanilia impreuna pana cand sunt moi, timp de 5 minute. Adauga piureul de mure in glazura.
Pune in cornetul de aplicare si impodobeste cu glazura fiecare briosa. Pune cate o mura in varful fiecarei briose.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: o ora
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12
Calorii per portie: 451
Ingrediente
300g mure, plus 12 pentru decor
100g unt
100g ciocolata cu lapte, taiata in bucati
225g de faina cu factor de crestere
175g de zahar brun
2
linguri de cacao
2 oua mari, batute
Putin colorant alimentar rosu sau visiniu
Pentru glazura 100g unt nesarat, la temperatura camerei
400g zahar pudra
1 lingura extract de vanilie
Mod de preparare 1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4 si se umple tava pentru briose cu hartii. Jumatate dintre mure se zdrobesc cu furculita, astfel incat sa obtii suc si bucati mari de fructe.
Topeste incet untul si ciocolata intr-o tigaie. Amesteca faina, zaharul, pudra de cacao si un varf de sare intr-un vas. Pune apa la fiert.
2. Pune amestecul de unt si ciocolata si ouale in ingredientele uscata, alaturi de murele zdrobite si 100 ml de apa fiarta. Amesteca pana cand obtii o pasta moale. Adauga colorantul. Imparte aluatul in 12 parti si gateste pentru 15 minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.
Pune pe un gratar de copt si lasa la racit.
3. Blendeaza restul de 150 de grame de mure intr-un piure. Bate untul, zaharul pudra si vanilia impreuna pana cand sunt moi, timp de 5 minute. Adauga piureul de mure in glazura. Pune in cornetul de aplicare si impodobeste cu glazura fiecare briosa. Pune cate o mura in varful fiecarei briose.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro