Zi de zi, oamenii vin in contact cu substante chimice si consuma grasimi saturate care pot otravi memoria.
Stresul- Pe langa faptul ca afecteaza starea generala a sanatatii, stresul va erodeaza si memoria. Daca valurile scurte de stres va pot ambala motorul mental, bombardamentul constant al hormonilor stresului vatameaza, in cele din urma, celulele cerebrale.
Medicamentele- Savantii au descoperit ca medicamentele antiinflamatoare (pe care le cunoasteti sub numele de ibuprofen) va pot deteriora memoria. Daca in jur de 40% din aceste medicamente sunt prescrise persoanelor in varsta de peste 65 de ani, mai ales pentru artrita, ele au devenit si alegerea impatimitilor sportului, pentru combaterea durerilor musculare produse
de activitatea fizica intensa.
Alcoolul- Consumul regulat de cantitati mari de alcool deterioreaza in mod cert memoria si gandirea. Cand bei prea mult, etanolul este descompus in diferite substante, printre care acidul gras etil ester, care reduce concentratia calciului in creier. De vreme ce calciul este esential pentru comunicarea celulelor cerebrale, mintea incepe sa devina lenta si incepe sa uite.
Apa de la robinet- Apa de la robinet poate fi o alta otrava pentru memorie, mai ales daca vine dintr-un sistem vechi, prost intretinut, care contine numeroase
toxine. Nu de putine ori, apa de la robinet contine chimicale toxice, plumb si chiar bacterii fecale.
Sursa: Csid.ro
Stresul- Pe langa faptul ca afecteaza starea generala a sanatatii, stresul va erodeaza si memoria. Daca valurile scurte de stres va pot ambala motorul mental, bombardamentul constant al hormonilor stresului vatameaza, in cele din urma, celulele cerebrale.
Medicamentele- Savantii au descoperit ca medicamentele antiinflamatoare (pe care le cunoasteti sub numele de ibuprofen) va pot deteriora memoria.
Daca in jur de 40% din aceste medicamente sunt prescrise persoanelor in varsta de peste 65 de ani, mai ales pentru artrita, ele au devenit si alegerea impatimitilor sportului, pentru combaterea durerilor musculare produse de activitatea fizica intensa.
Alcoolul- Consumul regulat de cantitati mari de alcool deterioreaza in mod cert memoria si gandirea. Cand bei prea mult, etanolul este descompus in diferite substante, printre care acidul gras etil ester, care reduce concentratia calciului in creier.
De vreme ce calciul este esential pentru comunicarea celulelor cerebrale, mintea incepe sa devina lenta si incepe sa uite.
Apa de la robinet- Apa de la robinet poate fi o alta otrava pentru memorie, mai ales daca vine dintr-un sistem vechi, prost intretinut, care contine numeroase toxine. Nu de putine ori, apa de la robinet contine chimicale toxice, plumb si chiar bacterii fecale.
Sursa:
Csid.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro