Acestea sunt cele mai toxice parti ale alimentelor! Uite ce sa nu consumi niciodata!

Acestea sunt cele mai toxice parti ale alimentelor! Uite ce sa nu consumi niciodata!

O parte dintre alimentele pe care le consumam in mod frecvent contin substante toxice.

 

Samburii de mar contin amigdalina, un compus pe baza de cianura si de glucoza. Amigdalina se gaseste in cantitatea foarte mica, de 0,6 mg pentru un sambure, iar doza letala este intre 50 si 90 mg. Asta inseamna in jur de 100 de samburi de mere.
In samburii de caise si de cirese se gaseste amigdalina, cunoscuta si ca vitamina B 17, chiar daca nu este o vitamina. Exista si experti care spun ca amigdalina poate avea un efect benefic asupra tumorilor maligne, daca este folosita in mod corect. Daca vrei, poti consuma samburi de caise, dar in cantitati reduse.
Ca sa faci fasole, trebuie sa o pui la inmuiat mai multe ore. Asta nu doar ca sa fiarba mai usor, ci si ca sa se poata elimina fitohemaglutina, un compus ce poate provoca tulburari stoamacale grave.
Daca ti s-a intamplat sa mesteci o migdala amara, sigur ai scuipat-o si bine ai facut. Efectul toxic, evidentiat si de amarala, este provocat de amigdalina in combinatie cu emulsina. Sunt suficiente 20 de migdale amare pentru a ucide un adult. Iar pentru un copil, jumatate din aceasta cantitate. Asa ca, ramai la migdalele dulci.
Solanina este o substanta prezenta in coltii cartofilor. Ea este secretata pentru ca planta sa se apere de daunatori, iar in doze ridicate este toxica. Cartofii din comert sunt verificati pentru a nu contine prea multa solanina. Daca totusi gasesti cartofi cu parti verzi sau cartofi incoltiti, este bine sa pastrezi doar partea alba cand ii gatesti.
Rosiile verzi, ca si frunzele lor, contin alfa tomatina, ce provoaca tulburari grave in organism, chiar daca anumite studii ii atribuie virtuti terapeutice contra colesterolului si a anumitor tumori.
Asa ca, nu manca rosii decat daca sunt coapte, indeparteaza toate partile verzi si nu te gandi sa gusti frunzele.
Nucsoara este un condiment foarte apreciat in bucatarie. In doze mari insa este toxica, pentru ca are in compozitie miristicina. Aceasta substanta poate duce la convulsii, mai ales la copii. Daca suspectezi o intoxicatie, trebuie sa vomiti cat mai repede si sa mergi la spital pentru spalaturi gastrice.
Sursa: Curademiere.ro

Samburii de mar contin amigdalina, un compus pe baza de cianura si de glucoza. Amigdalina se gaseste in cantitatea foarte mica, de 0,6 mg pentru un sambure, iar doza letala este intre 50 si 90 mg. Asta inseamna in jur de 100 de samburi de mere.

In samburii de caise si de cirese se gaseste amigdalina, cunoscuta si ca vitamina B 17, chiar daca nu este o vitamina. Exista si experti care spun ca amigdalina poate avea un efect benefic asupra tumorilor maligne, daca este folosita in mod corect. Daca vrei, poti consuma samburi de caise, dar in cantitati reduse.

Ca sa faci fasole, trebuie sa o pui la inmuiat mai multe ore. Asta nu doar ca sa fiarba mai usor, ci si ca sa se poata elimina fitohemaglutina, un compus ce poate provoca tulburari stoamacale grave.

Daca ti s-a intamplat sa mesteci o migdala amara, sigur ai scuipat-o si bine ai facut. Efectul toxic, evidentiat si de amarala, este provocat de amigdalina in combinatie cu emulsina. Sunt suficiente 20 de migdale amare pentru a ucide un adult. Iar pentru un copil, jumatate din aceasta cantitate. Asa ca, ramai la migdalele dulci.

Solanina este o substanta prezenta in coltii cartofilor. Ea este secretata pentru ca planta sa se apere de daunatori, iar in doze ridicate este toxica. Cartofii din comert sunt verificati pentru a nu contine prea multa solanina. Daca totusi gasesti cartofi cu parti verzi sau cartofi incoltiti, este bine sa pastrezi doar partea alba cand ii gatesti.

Rosiile verzi, ca si frunzele lor, contin alfa tomatina, ce provoaca tulburari grave in organism, chiar daca anumite studii ii atribuie virtuti terapeutice contra colesterolului si a anumitor tumori. Asa ca, nu manca rosii decat daca sunt coapte, indeparteaza toate partile verzi si nu te gandi sa gusti frunzele.

Nucsoara este un condiment foarte apreciat in bucatarie. In doze mari insa este toxica, pentru ca are in compozitie miristicina. Aceasta substanta poate duce la convulsii, mai ales la copii. Daca suspectezi o intoxicatie, trebuie sa vomiti cat mai repede si sa mergi la spital pentru spalaturi gastrice.

Sursa: Curademiere.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Giuly, ceartă aprigă cu Bianca: "Ești falsă!" Robert intervine și o pune la punct pe iubita lui. Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Giulia Nahmany își dezvăluie rețeta de biscuiți dietetici: „În doar 10 minute sunt gata de savurat!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Unde va fi înmormântat actorul Liviu Crăciun din „Liceeni”

Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea: „Miroase foarte bine.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea