Un numar sporit de studii arata legaturi intre obiceiurile alimentare sanatoase si prevenirea anumitor forme de cancer.
Cercetarile au descoperit ca alimentele colorate si proaspete care tind sa fie bogate in substante fitochimice care sporesc imunitatea sunt cele mai capabile sa faca acest lucru.
Alimente rosii- Consumul de tomate a fost pus in legatura si cu lupta impotriva tumorilor maligne pancreatice. Se crede ca acest lucru este datorat licopenului, care mai este gasit si in ardeii rosii si in fructele de padure de culoare rosie, pepenele rosu sau varza rosie.
Alimentele portocalii- Substantele fitochimice care furnizeaza culoarea oranj legumelor precum dovleacul si morcovii s-a dovedit a fi eficiente in tratarea tumorilor tractului digestiv. Acidul cafeic, gasit in mari cantitati in cartofii dulci (batate sau igname) s-a dovedit ca incetineste dezvoltarea celulelor maligne ale sanului.
Alimentele galbene- Citricele precum grepfruitul, lamaile, tangerinele, ananasul si papaya sunt excelente mijloace pentru a ajuta la indepartarea formarii de tumori prin dieta.
Alimentele verzi- Consumul de crucifere precum broccoli, conopida, varza, kale, varza, bok choy si andive de un risc mai scazut pentru cateva cancere, inclusiv cel al ovarelor, stomacului si colonului.
Alimentele albe- Atat ciupercile cat si legumele Allium au fost corelate cu rate mai scazute de cancer al aparatului digestiv. Familia Allium este bogata intr-o substanta numita alicina, care este un puternic antioxidant.
Cepele mai contin si substante fitochimice cu actiune de reducere a riscului de cancer la colon.
Sursa: viataverdeviu.ro
Cercetarile au descoperit ca alimentele colorate si proaspete care tind sa fie bogate in substante fitochimice care sporesc imunitatea sunt cele mai capabile sa faca acest lucru.
Alimente rosii- Consumul de tomate a fost pus in legatura si cu lupta impotriva tumorilor maligne pancreatice.
Se crede ca acest lucru este datorat licopenului, care mai este gasit si in ardeii rosii si in fructele de padure de culoare rosie, pepenele rosu sau varza rosie.
Alimentele portocalii- Substantele fitochimice care furnizeaza culoarea oranj legumelor precum dovleacul si morcovii s-a dovedit a fi eficiente in tratarea tumorilor tractului digestiv. Acidul cafeic, gasit in mari cantitati in cartofii dulci (batate sau igname) s-a dovedit ca incetineste dezvoltarea celulelor maligne ale sanului.
Alimentele galbene- Citricele precum grepfruitul, lamaile, tangerinele, ananasul si papaya sunt excelente mijloace pentru a ajuta la indepartarea formarii de tumori prin dieta.
Alimentele verzi- Consumul de crucifere precum broccoli, conopida, varza, kale, varza, bok choy si andive de un risc mai scazut pentru cateva cancere, inclusiv cel al ovarelor, stomacului si colonului.
Alimentele albe- Atat ciupercile cat si legumele Allium au fost corelate cu rate mai scazute de cancer al aparatului digestiv.
Familia Allium este bogata intr-o substanta numita alicina, care este un puternic antioxidant. Cepele mai contin si substante fitochimice cu actiune de reducere a riscului de cancer la colon.
Sursa:
viataverdeviu.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro