Grasimile, considerate mult timp daunatoare sanatatii, sunt necesare pentru buna functionare a organismului, potrivit unor studii citate de dailymail.co.uk.
Grasimile, considerate mult timp daunatoare sanatatii, sunt necesare pentru buna functionare a organismului, potrivit unor studii citate de dailymail.co.uk, care spun ca vitaminele A, D şi E şi acizii graşi esentiali continuti in alimentele grase contribuie la prevenirea unor boli.
Vitaminele A, D şi E, alaturi de acizii graşi esentiali, se regasesc in mod obişnuit in alimente cu continut mare de grasimi, astfel ca includerea acestora in alimentatie nu trebuie evitata, ci dimpotriva.
Aceşti compuşi pot ajuta la prevenirea şi controlul unor maladii precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, deficiente ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual şi simptome ale menopauzei, scrie MEDIAFAX.
Laptele este bine sa fie consumat in varianta integrala. Motivul este acela ca laptele integral asigura un sentiment de satietate mai indelungat, iar unele studii au aratat ca unii acizi graşi din lapte pot ajuta la controlul greutatii corporale.
Cantitatea zilnica recomandata este de 250 de mililitri (o cana).
Ouale, contrar parerilor impamantenite, sunt bune pentru organism şi pot fi consumate de pana la patru ori pe saptamana, potrivit expertilor. Studiile au aratat ca nivelul colesterolului din organism nu creşte sub influenta consumului de oua.
Uleiul de masline este foarte bun in salate, dar devine periculos, cu potential cancerigen, cand este incalzit şi nu ar trebui sa fie niciodata folosit pentru prajit.
Sfatul specialiştilor este ca pentru prajit sa fie utilizat uleiul de floarea soarelui sau de rapita, care rezista mult mai bine temperaturilor inalte.
Carnea roşie poate fi consumata de patru ori pe saptamana, in cantitati de circa 100 de grame, dar este important sa provina de la animale hranite cu iarba, in mod natural, nu crescute in ferme de ingraşare cu nutreturi imbogatite sintetic cu diverse substante.
Carbohidratii din painea alba şi produsele similare trebuie evitati. În schimb, alimentele pe baza de cereale integrale sunt recomandate. Alimente precum orezul, pastele şi painea alba sunt convertite in zahar, ceea ce ridica riscul de dezvoltare a diabetului de tip II.
Carnea procesata este un aliment care trebuie evitat. Aceste produse contin cantitati mari de grasimi trans şi de sare.
Deşi sunt foarte gustoase, beneficiile sunt mult mai mici decat riscurile pentru sanatate.
Iaurtul, ca şi in cazul laptelui, trebuie consumat in varianta integrala. Iaurturile degresate au uneori adaos de zahar pentru a suplini gustul dat de grasimile indepartate.
Sucurile de fructe au fost promovate mult timp ca adevarate solutii minune, dar de fapt sunt rele pentru organism.
Procesul de extragere a sucului din fructe duce la pierderea fibrelor, care sunt o parte importanta a beneficiului nutritional al acestora. De asemenea, prin consumarea sucului şi nu a fructului intreg, aportul de zahar in organism creşte, pentru ca de fapt sunt consumate mai multe fructe.
Ciocolata este foarte buna pentru inima, dar doar cea cu minimum 70% cacao. Ciocolata alba şi cea cu lapte sunt pline de grasime şi zahar, cu foarte putina cacao, astfel incat este bine sa fie evitata.
Untul este bine sa fie folosit in portii mici şi este recomandat in detrimentul margarinelor sau al altor sortimente de alimente tartinabile asemanatoare.
Grasimile, considerate mult timp daunatoare sanatatii, sunt necesare pentru buna functionare a organismului, potrivit unor studii citate de dailymail.co.uk, care spun ca vitaminele A, D şi E şi acizii graşi esentiali continuti in alimentele grase contribuie la prevenirea unor boli.
Vitaminele A, D şi E, alaturi de acizii graşi esentiali, se regasesc in mod obişnuit in alimente cu continut mare de grasimi, astfel ca includerea acestora in alimentatie nu trebuie evitata, ci dimpotriva. Aceşti compuşi pot ajuta la prevenirea şi controlul unor maladii precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, deficiente ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual şi simptome ale menopauzei, scrie MEDIAFAX.
Laptele este bine sa fie consumat in varianta integrala. Motivul este acela ca laptele integral asigura un sentiment de satietate mai indelungat, iar unele studii au aratat ca unii acizi graşi din lapte pot ajuta la controlul greutatii corporale. Cantitatea zilnica recomandata este de 250 de mililitri (o cana).
Ouale, contrar parerilor impamantenite, sunt bune pentru organism şi pot fi consumate de pana la patru ori pe saptamana, potrivit expertilor. Studiile au aratat ca nivelul colesterolului din organism nu creşte sub influenta consumului de oua.
Uleiul de masline este foarte bun in salate, dar devine periculos, cu potential cancerigen, cand este incalzit şi nu ar trebui sa fie niciodata folosit pentru prajit. Sfatul specialiştilor este ca pentru prajit sa fie utilizat uleiul de floarea soarelui sau de rapita, care rezista mult mai bine temperaturilor inalte.
Carnea roşie poate fi consumata de patru ori pe saptamana, in cantitati de circa 100 de grame, dar este important sa provina de la animale hranite cu iarba, in mod natural, nu crescute in ferme de ingraşare cu nutreturi imbogatite sintetic cu diverse substante.
Carbohidratii din painea alba şi produsele similare trebuie evitati. În schimb, alimentele pe baza de cereale integrale sunt recomandate. Alimente precum orezul, pastele şi painea alba sunt convertite in zahar, ceea ce ridica riscul de dezvoltare a diabetului de tip II.
Carnea procesata este un aliment care trebuie evitat. Aceste produse contin cantitati mari de grasimi trans şi de sare. Deşi sunt foarte gustoase, beneficiile sunt mult mai mici decat riscurile pentru sanatate.
Iaurtul, ca şi in cazul laptelui, trebuie consumat in varianta integrala. Iaurturile degresate au uneori adaos de zahar pentru a suplini gustul dat de grasimile indepartate.
Sucurile de fructe au fost promovate mult timp ca adevarate solutii minune, dar de fapt sunt rele pentru organism. Procesul de extragere a sucului din fructe duce la pierderea fibrelor, care sunt o parte importanta a beneficiului nutritional al acestora. De asemenea, prin consumarea sucului şi nu a fructului intreg, aportul de zahar in organism creşte, pentru ca de fapt sunt consumate mai multe fructe.
Ciocolata este foarte buna pentru inima, dar doar cea cu minimum 70% cacao. Ciocolata alba şi cea cu lapte sunt pline de grasime şi zahar, cu foarte putina cacao, astfel incat este bine sa fie evitata.
Untul este bine sa fie folosit in portii mici şi este recomandat in detrimentul margarinelor sau al altor sortimente de alimente tartinabile asemanatoare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro